search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:09
MENU CLOSE

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τα ΜΑΤ φυλάνε και πάλι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα (Photos)

06.12.2023 15:50
MAT-DENTRO-NEW

Τα ΜΑΤ βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος υπό τον φόβο επεισοδίων για την 15η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι το δέντρο είχε καεί το 2008 στις μεγάλες διαδηλώσεις που ξέσπασαν λόγω της δολοφονίας του από αστυνομικό στα Εξάρχεια, με τους διαδηλωτές να καίνε το δέντρο που είχε τοποθετήσει στην πλατεία Συντάγματος ο δήμος Αθηναίων.

Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα.

Το απόγευμα η μεγάλη πορεία – Κλειστοί κεντρικοί σταθμοί του μετρό

Στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση στα Προπύλαια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στις 21:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Νωρίτερα το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Προπύλαια στην Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, οργανώσεις και συλλογικότητες και πραγματοποίησαν πορεία στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη.

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» – «Μοναστηράκι»

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα που περιλαμβάνουν κλείσιμο σταθμών του Μετρό και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν σήμερα λόγω των συγκεντρώσεων για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο πλαίσιο των μέτρων της ΕΛΑΣ οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» – «Μοναστηράκι» έχουν κλείσει.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι

Παράλληλα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Αράχωβα: Συγκλονισμένος ο ιδιοκτήτης του σκύλου – «Είμαι πέντε μέρες άυπνος και ράκος»

Κερατσίνι: Γυναίκα βρέθηκε αναίσθητη και ημίγυμνη σε ταξί – Προσήχθη ο οδηγός

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απολογείται την Παρασκευή ο δράστης – Ερωτήματα για την ΕΛΑΣ που δεν έκρινε «ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:08