search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:41
MENU CLOSE

Τρόμος στην Ευρώπη από επιστολή του Ισραήλ: Η Χαμάς ετοιμάζει επιθέσεις μέσα στις γιορτές

08.12.2023 12:47
christmas_paris_new

Κλίμα τρόμου στην Ευρώπη καλλιεργεί το Ισραήλ, το οποίο προειδοποίησε ότι σε όλη την ήπειρο υπάρχουν πυρήνες της Χαμάς εν υπνώσει, που μπορεί να επιχειρήσουν επιθέσεις στη διάρκεια των γιορτών.

Και οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους προειδοποίησαν για «τεράστιο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων» τις προσεχείς εβδομάδες στην Ευρώπη, με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Η ισραηλινή κυβέρνηση απηύθηνε στην οποία αναφέρεται ότι «ένα περίπλοκο δίκτυο μίσους λειτουργεί σε πολλές χώρες της Δύσης». Η επιστολή συντάχθηκε από τον επικεφαλής του Υπουργείου Διασποράς του Ισραήλ, το οποίο υποστηρίζει ότι μέλη και συμπαθούντες της Χαμάς βρίσκονται σε πολλές χώρες και «η δράση τους έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα και συνέπειες».

Η επιστολή εστάλη μετά την επίθεση με μαχαίρι και σφυρί ενός ατόμου κοντά στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, που παρουσιάστηκε από τις γαλλικές αρχές ως συνδεόμενο με το Ισλαμικό Κράτος. Από την επίθεση αυτή έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και δύο τραυματίστηκαν.

Η επιστολή της ισραηλινής κυβέρνησης εστάλη την Τετάρτη, στους ηγέτες της Βρετανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.

Εν μέσω φόβων για πιθανές επιθέσεις από «πυρήνες εν υπνώσει» στην Ευρώπη, ο υπουργός Διασποράς του Ισραήλ, Αμικάι Τσίκλι, παρουσίασε στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στοιχεία για τις ενέργειες που κάνουν οι πυρήνες της Χαμάς, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Έχουν περάσει εβδομάδες μετά τη βαρβαρότητα που διέπραξε η Χαμάς εναντίον βρεφών, παιδιών, ηλικιωμένων και χιλιάδων Ισραηλινών πολιτών. Δεν είναι ώρα για αμφισημίες. Επιθυμώ να το διευκρινίσω κατηγορηματικά: η Χαμάς έχει αποδείξει ότι στόχος της είναι οι δολοφονίες εβραίων», γράφει ο Αμικάι Τσίκλι στην επιστολή του, υποστηρίζοντας ότι οι «πράκτορες» της Χαμάς «πρέπει να ξεριζωθούν και να εξαλειφθούν το ταχύτερο δυνατό», ειδάλλως μπορεί να διαπραχθούν αγριότητες και σε άλλες χώρες πέραν του Ισραήλ.

Η επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, παραδέχτηκε από την  πλευρά της ότι ο θυμός που έχει προκληθεί από τον πόλεμο Χαμάς- Ισραήλ καθιστά πιθανή την εκδήλωση βίαιων επιθέσεων.

«Το είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στο Παρίσι, δυστυχώς το έχουμε δει και στο παρελθόν», δήλωσε η Ίλβα Γιόχανσον, προσθέτοντας ότι η ΕΕ διέθεσε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε περιοχές που θεωρούνται ευάλωτες. Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για πιθανές επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάγκη αύξησης των μέτρων ασφαλείας.

Πάντως σε όλη την Ευρώπη έχει αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς στους τουριστικούς προορισμούς θα συγκεντρωθούν πάρα πολλοί τουρίστες στη διάρκεια των εορτών και στο παρελθόν έγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις σε αγορές, όπως στο Βερολίνο και το Στρασβούργο.

Διαβάστε επίσης:

Βέλγιο: Γιορτινή απόδραση στη Λιέγη (videos)

Βαγδάτη: Στόχος ρουκετών η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πράσινη Ζώνη

Γάζα: Νεκρός σε ισραηλινό βομβαρδισμό ο Παλαιστίνιος ποιητής, Ρεφαάτ Αλαρίρ – Το «αντίο» του Carlos Latuff (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:41