search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:51
MENU CLOSE

Ο Alpha πήρε τη ρεβάνς στην τηλεθέαση του Σαββατοκύριακου

11.12.2023 19:05
Alpha-new

Δεν άφησε πολλά περιθώρια στον ανταγωνισμό ο Alpha το αμέσως προηγούμενο διήμερο, καθώς απέσπασε και το Σάββατο και την Κυριακή το μεγαλύτερο μερίδιο τηλεθέασης και με διαφορά.

Την Κυριακή δε χάρη και στο έκτακτο επεισόδιο της σειράς «Σασμός» δημιούργησε νέο ρεκόρ τηλεθέασης καταρρίπτοντας το προηγούμενου του Mega (15%).

Το σύνολο του Σαββατιάτικου προγράμματος του Alpha κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δυνατό «χαρτί» η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Σαββατοκύριακο με το Νίκο Μάνεση», αλλά όλο το «χαρτί» στην prime tme ζώνη φαίνεται να συγκέντρωσαν η ταξιδιωτική εκπομπή «Akis food tour II» ανάδειξης παραδοσιακών συνταγών και η σουρεαλιστική αστυνομική περιπέτεια «Φόνοι στο καμπαναριό».

Το Mega περιορίστηκε σε ένα 11,3% και είχε απόδοση παρόμοια με εκείνη που είχε οκτώ ημέρες νωρίτερα έχοντας στις «τάξεις» την μουσική εκπομπή «Σπίτι με το Mega» αφιερωμένη στον βάρδο Κώστα Χατζή και τον μαέστρο Γιώργο Κατσαρό.

Τρίτος σε προτιμήσεις Σαββατιάτικα ο Σκάι, με προσέλκυση κοινού αντίστοιχη με εκείνη του προπερασμένου Σαββάτου, όπως φάνηκε και στα δεδομένα της Nielsen για το σταθμό.

Έχασαν έδαφος οι Star και ΑΝΤ1, με το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς να αναδεικνύεται σε τέταρτη επιλογή των τηλεθεατών. Ισοδύναμα ήταν Open και ΕΡΤ1 η οποία «μάζεψε» κόσμο κυρίως με τη μεσημεριανή ελληνική κωμωδία αλλά και με τη μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» και την ελληνική ταινία «Αναζήτησις» που μεταδόθηκε στη συνέχεια.

Δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό στις αποδόσεις των Μακεδονία TV, ΕΡΤ3 και ΕΡΤ2.

Την Κυριακή ο Alpha είδε το μερίδιο του να βελτιώνεται σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα χάρη στο έκτακτο επεισόδιο της σειράς «Σασμός» και την σταθερά υψηλή απόδοση της πρωινής εκπομπής «Σαββατοκύριακο με το Νίικο Μάνεση». Καταλύτης για την ειδησεογραφική εκπομπή του σταθμού η ώρα μετάδοσης της. Διότι παίζει ρόλο το πλήθος από το αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού που είναι μπροστά στην τηλεόραση του στην ώρα μετάδοσης της εκπομπής.

Κοντά στο 14% διαμορφώθηκε η απόδοση του Mega– προφανής ο λόγος- και το Star κατάφερε ολοστρόγγυλο 10αρι με την μεσημεριανοαπογευματινή ζώνη εκπομπών του, την κωμική σειρά «σα σύνορα» και την ελληνική ταινία «Αιγαίο SOS».

Το τέταρτο σε μέγεθος κομμάτι τηλεθέασης διεκδικήθηκε από τον Σκάι και τον ΑΝΤ1 και κατακυρώθηκε στο κανάλι του Φαλήρου, εν τέλει.

Στα χαμηλά τους βρέθηκαν Open και ΕΡΤ1, «τσίμπησαν» κάτι τι  ΕΡΤ3 και  ΕΡΤ2, λόγω μπάσκετ,  δελτίου ειδήσεων με τοπικά νέα αλλά και Θείας Λειτουργίας, αντιστοίχως.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Οι επιλογές της Παρασκευής ανέδειξαν πρώτο το Mega- Θρίλερ για τρεις η τρίτη θέση

Μαρία Κίτσου: Τηλεοπτική επιστροφή σε σειρά με θέμα την παιδική κακοποίηση

«Μονοκρατορία» στην κορυφή της τηλεθέασης από τη «Γη της ελιάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:50