search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:29
MENU CLOSE

Πυρά για υποκλίσεις, αυλικούς και τοξικότητα

11.12.2023 11:28
dimitris-stoumpos

Με τον ολόφρεσκο εμφύλιο στην “περιοχή” του τέως ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συνεχίζει να εκδηλώνεται με αλλεπάλληλα κύματα πολεμικών και βαρειών χαρακτηρισμών, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει ανάσες παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις για τον κ. Μητσοτάκη έδωσαν αρκετά θετική αποτύπωση ,με την καλά προετοιμασμένη επίσκεψη του προσεκτικά “προσαρμοσμένου” νεοσουλτάνου και παρά την μαύρη επανεμφάνιση της εγκληματικής χουλιγκανικής βίας η την ακραία προχειρότητα του φορολογικού νομοσχεδίου που “ενοποίησε” συγκυριακά την αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Κασσελάκη η προσπάθεια για επανεκκίνηση που έγινε στην συνεδρίαση του Σαββάτου της ΚΕ μπορεί να επιβεβαίωσε τον “οδικό χάρτη για το συνέδριο του κόμματος και σε κλίμα “επανασυσπείρωσης” να ανοίγεται στα μέλη και την κοινωνία, όμως σειρά ζητημάτων όπως η εκλογή της νέας ΚΕ και των διαφόρων οργάνων να οριστικοποιείται σε νέα συνεδρίαση μετά τις γιορτές.

Στην ομιλία του ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος τόνισε την γνωστή θέση ότι “σταθερά και πάντοτε επιδιώκουμε αμοιβαία επωφελείς λύσεις”, όμως σημείωσε ότι «ζητάμε διευκρινήσεις για την διακήρυξη που υπεγράφη». Καυτηριάζοντας τα περί “εθνικής εξαίρεσης” που συχνά πυκνά “πετάει” η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ θύμισε θετικά τον ρόλο του “φίλου” του Ν. Κοτζιά (υπουργού εξωτερικών στην κυβέρνηση Τσίπρα) ώστε όλοι να αντιληφθούν τα πολιτικά ανοίγματα που δρομολογεί!

Ταυτόχρονα επιτίμησε την “υπόκλιση” του υπουργού εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη υπογραμμίζοντας το γεγονός της “απουσίας” της από διάφορα μέσα ενημέρωσης. Από την μια λοιπόν έψεξε την …υπόκλιση και από την άλλη έριξε μια «χειροβομβίδα» στους αποχωρήσαντες από το κόμμα λέγοντας ότι τώρα «δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τις τράπεζες και servicers»!

Μια βαρύτατη και προκλητική αναφορά που ενόχλησε πολλούς και στην εναπομείνασα ΚΕ , άλλωστε από μέλη της επικρίθηκε γιατί προφανώς ήταν …σαν να “υπηρέτησε” τα μεγάλα συμφέροντα η κυβέρνηση Τσίπρα.
Τέτοιες πολεμικές κατεβάζουν την πολιτική αντιπαράθεση, έρχονται να προσθέσουν “άχρηστο” λάδι στη φωτιά του κατακερματισμού ,ενώ “αντικαθρεφτίζονται” με τις δηλώσεις των αποχωρησάντων της «Νέας Αριστεράς» για διαρκή “τοξικότητα” και “αναξιοπιστία” στον Σύριζα.
Όταν μέσα στην Βουλή έχουν καταψηφίσει το νομοσχέδιο οι περισσότερες δυνάμεις το να αφήνεις το βασικό για να “ψάχνεις” πολεμικές δεν δικαιώνεις την τακτική σου για αντιμετώπιση της κυβέρνησης της ΝΔ. Βαρύ και στενόχωρο γεγονός οι διασπάσεις, αλλά ανοησία η προσπάθεια για ευτελισμό η εξαφάνιση των πολιτικών διαφορών, παρά τον συγκυριακό τρόπο που εκδηλώθηκαν με ακραίους χαρακτηρισμούς και πρακτικές.
Διαφορές θα εκδηλώνονται συνεχώς και παντοιοτρόπως, όμως είναι άλλο το θέμα του χειρισμού τους από κάθε πλευρά και καθένα-καθεμια, ποιότητα χειρισμού που θα αποδείξει στο χρόνο και στις πρωτοβουλίες ποιοι μπροστά στην κοινωνία και στους θεσμούς έχουν την αντοχή, την δυναμική και την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και προοπτική.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις είναι (όπως μέχρι τώρα) η χαρά της ΝΔ και η ανησυχία, προβληματισμός των προοδευτικών, αριστερών συμπολιτών μας. Το 2023 έφερε βαριές ήττες για την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με συνήθεις πρακτικές κομματικής “ανάνηψης” των προηγούμενων χρόνων η πολεμικές των ¨αντίσκηνων” δεν πρόκειται να ξαναδιαμορφωθεί μια μεγάλη, λαϊκή, προοδευτική, αριστερή παράταξη με γείωση στην σύγχρονη πραγματικότητα…

Διαβάστε επίσης:

Βαρίδι οι μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις για τη δεξιά διακυβέρνηση

Και ξαφνικά, χαθήκαμε στα πολύχρωμα τιμολόγια…

Προδιαγεγραμμένες τραγωδίες σε μία χώρα παραδομένη στο έγκλημα – Κι ο υπουργός ακόμα να παραιτηθεί   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:23