search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:34
MENU CLOSE

Αλαλούμ με τα δρομολόγια του μετρό: Δεν έχουν ενημερωθεί για τη δικαστική απόφαση που έκρινε τη στάση εργασίας παράνομη, λένε τα σωματεία

12.12.2023 21:46
metro ergazomenoi 88- new

Άγνωστο είναι αν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό και του τραμ καθώς, παρόλο που το Μονομελές Πρωτοδικείο, στο οποίο προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για τις 22.00, τα σωματεία υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τη δικαστική απόφαση.

Από την πλευρά τους, αρμόδιες πηγές των συγκοινωνιακών αρχών επισημαίνουν ότι η δικαστική απόφαση βγήκε στις 6 το απόγευμα και ξεκίνησε η θυροκόλληση σε όλα τα σωματεία. Περιμένουν, λοιπόν, ότι τα δρομολόγια σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα πραγματοποιηθούν κανονικά, μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τα σωματεία, από την πλευρά τους, επιμένουν ότι δεν έχουν γνώση της δικαστικής απόφασης και, όταν ενημερωθούν σχετικά, θα κάνουν έκτακτα ΔΣ, για να καθορίσουν τη στάση τους.


Νωρίτερα, η ΣΤΑΣΥ είχε ανακοινώσει: «Σας ενημερώνουμε πως οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε πριν από λίγο παράνομη τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει για απόψε 6 σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ».

Στη δική τους κοινή ανακοίνωση, τα σωματεία είχαν αναφέρει τα ακόλουθα:

«- Επειδή υπάρχουν άρθρα στην συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται.
– Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει
– Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο μεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία.

Την Τρίτη, 12/12/2023 οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν 3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Διαβάστε επίσης:

Από την οπαδική βία… στο οργανωμένο έγκλημα για ένα χαρτζιλίκι: Ερευνώνται «σεσημασμένοι» χούλιγκαν – Πώς φτιάχνονται οι «στρατοί»

mAIgov: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον ψηφιακό βοηθό στο gov.gr – Πώς λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη – Πώς θα λαμβάνετε απαντήσεις

Σάλος με την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι: «Έσβησε» τη σημαία Παλαιστίνης που ύψωσε παίκτρια – «Το no politica είναι απολύτως πολιτικό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48