search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:59
MENU CLOSE

Ποιες είναι οι πόλεις που θεωρούνται καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο (Videos)

12.12.2023 11:56
Untitled design (1)

Το Παρίσι βρίσκεται γι άλλη μια φορά στην πρώτη θέση του καταλόγου με τις 100 καλύτερες πόλεις του κόσμου, με το Ντουμπάι να ακολουθεί, τη Νέα Υόρκη να είναι στην 8 η θέση,, το Λονδίνο στην 10η και την Αθήνα στην 31η .

Το Euromonitor International Top 100 City Destinations καταρτίζεται με βάση τις βαθμολογίες που συμπληρώνουν οι πόλεις σε 55 τομείς, από την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, μέχρι τις τουριστικές υποδομές, την τουριστική πολιτική,, τις δραστηριότητες, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα.

Παρίσι- 1η θέση

Σύμφωνα με την βαθμολογία του Euromonitor International top 100 city destinations, η γαλλική πρωτεύουσα είναι για τρίτη χρονιά στην κορυφή των καλύτερων προορισμών στον κόσμο. Η πόλη του Φωτός δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι από τις πιο ωραίες πόλεις στον κόσμο και διαθέτει άριστες υποδομές για τους επισκέπτες.

Στον top-10 του καταλόγου βρίσκονται:

Ντουμπάι- 2η θέση

Το Ντουμπάι έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές για να αναπτύξει την τουριστική βιομηχανία και έτσι έχει γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Διαθέτει τα πάντα- από εντυπωσιακά σύγχρονα αρχιτεκτονήματα, μέχρι δίκτυο σημαντικών μουσείων, δραστηριότητες όπως το σαφάρι στην έρημο και βέβαια προσφέρει την απόλαυση των εξαιρετικών καταλυμάτων .

Μαδρίτη- 3η θέση

Η ισπανική πρωτεύουσα είναι μια ιστορική πόλη γεμάτη ζωντάνια. Τα μουσεία της πόλης, οι γαστρονομικοί προορισμοί, οι χώροι διασκέδασης, είναι τρεις από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται ο τουρισμός. Προφανώς δεν είναι οι μόνοι λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος την Μαδρίτη, η οποία επιπλέον διαθέτει υποδομές και για επισκέπτες που δεν έχουν απεριόριστο προϋπολογισμό.

Τόκιο- 4η θέση

Είναι η πρώτη φορά που η ιαπωνική πρωτεύουσα μπαίνει στο top-10, χάρη στην βελτίωση των τουριστικών υποδομών. Το Τόκιο φημίζεται ως μια πόλη που ζει στους ρυθμούς της σύγχρονης τεχνολογίας. Αλλά διαθέτει επίσης πλούσια ιστορία, σημαντικά μνημεία και ξέρει να τα προβάλει ως στοιχεία της ταυτότητάς της.

Άμστερνταμ- 5 η θέση

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, θεωρείται μια πόλη γεμάτη ζωντάνια. Διασκέδαση, παράδοση, διακριτή αρχιτεκτονική, βοτανικοί κήποι, μουσεία! Η ιστορία, ο πολιτισμός και η διασκέδαση είναι οι υποσχέσεις που δίνει η πόλη στους επισκέπτες.

Βερολίνο – 6 η θέση

Είναι μια πόλη που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν συνώνυμη του Τείχους που την χώριζε στα δύο. Σήμερα είναι μια πόλη που ενώνει κουλτούρες, ιστορίες, λαούς, θρησκείες. Μια πόλη με πολυπολιτισμική ταυτότητα, με μουσεία, γκαλερί, έντονη καλλιτεχνική ζωή, νυχτερινή ζωή και ιστορία.

Ρώμη – 7η θέση

Η ιταλική πρωτεύουσα είναι κυριολεκτικά μια πόλη που σε μαγεύει. Αναδεικνύει την μοναδική ιστορία της, αγκαλιάζει τον επισκέπτη με την ζεστασιά της, προσφέρει καταπληκτικές γαστρονομικές εμπειρίες, έχει έντονη νυχτερινή ζωή. Η Ρώμη όσες φορές κι αν πας κρατά κρυμμένα μυστικά, για να σε προσελκύσει και πάλι!

Νέα Υόρκη – 8η θέση

Είναι μια μητρόπολη του κόσμου. Ένα χωνευτήρι λαών και πολιτισμών και όσοι την έχουν επισκεφτεί λένε πως είναι η πόλη που δεν σταματά ποτέ! Γεμάτη ζωή, εκπλήξεις και προτάσεις για όλα τα γούστα.

Βαρκελώνη – 9η θέση

Είναι η πόλη που σε μαγεύει με τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της και τη μοναδική ταυτότητά της. Πλούσια ιστορία, σπουδαία μουσεία, εκπληκτικοί ναοί – με σημαντικότερο μνημείο την Sangrada Familia- πανέμορφοι ανοιχτοί χώροι, έντονη νυχτερινή ζωή. Έχει οτιδήποτε θελήσει ο επισκέπτης.

Λονδίνο- 10η θέση

Το Λονδίνο έπεσε κατά τέσσερις θέσεις στην βαθμολογία σε σχέση με την περυσινή κατάταξη. Παραμένει ωστόσο ένας γοητευτικός προορισμός, με τους θαυμάσιους κήπους, τα παλάτια, τα μουσεία, τα μνημεία και τον Τάμεση. Ένας προορισμός για όλο τον χρόνο και για όλους.

Επισημαίνεται ότι οι ευρωπαϊκοί προορισμοί κυριαρχούν στις ψηλές θέσεις του καταλόγου με τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, με 12 πόλεις στην πρώτη εικοσάδα και 63 στις κορυφαίες 100.

Οι πόλεις που μπήκαν για πρώτη φορά φέτος στη λίστα με τους 100 καλύτερους προορισμούς είναι η Ουάσινγκτον (48η ), το Μόντρεαλ (68η ), το Σαντιάγο στην Χιλή (88η) και το Βίλνιους (92η )

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Τραγικό τέλος για 4χρονο κοριτσάκι – Τη βίασε και την κρέμασε ο θείος της

Πόλεμος στη Γάζα: Το Ισραήλ εξωθεί τους Παλαιστίνιους στην «μεγάλη έξοδο» προς την Αίγυπτο

Alfa Nero: Το… κουβάρι με το μέγκα-γιοτ Ρώσου ολιγάρχη και η φτωχή Αντίγουα που μπλέχτηκε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:58