search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:23
MENU CLOSE

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Βαρθολομαίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

12.12.2023 07:49
sakellaropoulou_patriarxis_new

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε χθες (11/12) στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Chambésy η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψής της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελβετία.

«Με μεγάλη χαρά σας συναντώ σήμερα, Παναγιώτατε, στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ένα πνευματικό φυτώριο μελέτης της χριστιανικής παράδοσης και διδασκαλίας, που προάγει και καλλιεργεί τον διαθρησκειακό και διορθόδοξο διάλογο», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντώντας στην προσφώνηση του Πατριάρχη.

Παράλληλα, επανέλαβε το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο, καθώς και τον σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που τρέφει ολόκληρο το Έθνος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Πατριαρχείο.

«Με αφορμή και την επικείμενη 50η επέτειο αρχιεροσύνης σας, την οποία θα εορτάσετε ανήμερα τα Χριστούγεννα, σας εύχομαι μακροημέρευση, υγεία και δύναμη, για τη συνέχιση της τόσο σημαντικής αποστολής σας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η Κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Ελβετίας Μάξιμο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε στην προξενική κατοικία προς τιμήν της, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και Ελλήνων ομογενών, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Νέο αίμα» ρίχνει στην πρώτη γραμμή ο Κασσελάκης στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης μετά τη διάσπαση

Οπαδική βία: Με καθυστέρηση τα μέτρα της κυβέρνησης – Πολλά ερωτηματικά για την εφαρμογή τους

Κώστας Σκρέκας: Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά το «καλάθι του Άη Βασίλη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:14