search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:07
MENU CLOSE

Τα σχέδια Ανδρουλάκη και οι συστάσεις προς βουλευτές και συνεργάτες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2312
14/12/2023
15.12.2023 07:09
ANDROULAKIS NIKOS

Τη συνέχιση της σκληρής και συστηματικής δουλειάς καθώς και την καθημερινή επαφή με την κοινωνία ζήτησε από τους βουλευτές και τους συνεργάτες του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα, σε ειδική εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση, είδε κάποια χαμόγελα να επιστρέφουν καθώς πλέον το κόμμα του θα έχει «μία δόση» εξουσίας μέσω των μεγάλων δήμων της χώρας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει ικανοποίηση τόσο για το γεγονός ότι οι νικητές των τοπικών εκλογών βρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά και για την κοινή στρατηγική που θα υπάρξει στην εκλογή προέδρου στην ΚΕΔΕ.

Πρώτη… γεύση εξουσίας

Με τις δημοσκοπήσεις να λειτουργούν ως καύσιμο, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν «κάθονται» ούτε μία μέρα. Τρέχουν συνεχώς σε εκδηλώσεις, ενώ βουλευτές και στελέχη βρίσκονται κοντά στην κοινωνία, θέλοντας να μην χαθεί αυτή η επαφή, καθώς ο ίδιος ο Ανδρουλάκης μέσα από τις παρεμβάσεις του θέλει να δείξει ότι είναι παρών. Το πιο σημαντικό κομμάτι που θέλουν να επικοινωνήσουν είναι πως το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τον επίσης διεκδικητή της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει προτάσεις σε όλα τα ζητήματα. Από τα προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι την οπαδική βία αλλά και την εξωτερική πολιτική.

Η επιστροφή σε θέσεις εξουσίας μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι «κάτι μικρό», όπως λένε, καθώς εξηγούν ότι δίνεται η ευκαιρία να παρουσιαστεί ένα μοντέλο εξουσίας στην τοπική κοινωνία, το οποίο θα επικροτηθεί από τους πολίτες αλλά θα έχει και χαρακτήρα «ταυτοτικό» για το κόμμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ότι το ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων θα λειτουργήσει και ως παράδειγμα για την ευρωπαϊκή λίστα.

Ο ενθουσιασμός στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής όχι μόνο για τις δημοσκοπήσεις αλλά και για την επιθυμία να γίνει δουλειά εκεί όπου το Κίνημα κατάφερε με τους υποψηφίους του να κερδίσει. «Η επαφή του ΠΑΣΟΚ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν πάντα σημαντική και μεγάλη, μέσω αυτής μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε και τη δική μας διάθεση για προσφορά στην κοινωνία αλλά και το ευρωπαϊκό μοντέλο που σκεφτόμαστε» λέει στο «Ποντίκι» στενός συνεργάτης του Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενιαίο μέτωπο θα υπάρξει και στις εκλογές της ΚΕΔΕ, όπου αναμένεται το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει σημαντικά τις έδρες του στο διοικητικό συμβούλιο. Οι συστάσεις του Ανδρουλάκη λίγο πριν από τις γιορτές προς όλους στο κόμμα ήταν ξεκάθαρες: «Κανένας εφησυχασμός»!

Ζεσταίνονται οι μηχανές για την ευρωκάλπη

Είναι πέρα από σαφές ότι η μεγαλύτερη πολιτική δοκιμασία στην οποία καλείται να αντεπεξέλθει ο Ανδρουλάκης, ο οποίος πρόσφατα συμπλήρωσε δύο χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή των ευρωεκλογών. Το ατού στην περίπτωσή του είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά ζητήματα, αλλά και τον προεκλογικό αγώνα που χρειάζεται, αφού και ο ίδιος κατάφερε να μείνει οκτώ χρόνια σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο μέσω του σταυρού.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι άκρως ανταγωνιστικό, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το ποσοστό που επιθυμεί έθεσε τον πήχη.

«Το πιο σημαντικό είναι η παράταξή μας να είναι ισχυρή στις επόμενες ευρωεκλογές για να μπορεί να οικοδομήσει τη σύγχρονη Κεντροαριστερά, που θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μπορεί αυτό σήμερα να φαίνεται ακόμα και αμετροεπές, αλλά θέλω να θυμίσω σε κάποιους ότι πριν από τις εθνικές εκλογές εκτιμούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν μονοψήφιο και θα αναγκαζόταν να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Μητσοτάκη. Διαψεύστηκαν. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για αυτό μίλησα για έναν άλλον ιστορικό κύκλο. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί, συνεπείς και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» είναι το κεντρικό μήνυμα του Ανδρουλάκη (Alpha).

Οι δηλώσεις του για ποσοστό πάνω από 16% – 17% στις ευρωεκλογές, εκτός του ότι επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του «Π» στις 16.11.2023, το οποίο έγραφε πως το ΠΑΣΟΚ θέλει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές, δείχνουν και τη δυναμική που έχει στο μυαλό του ο Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν χάνει ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ότι είναι «οπαδός» των προσεκτικών κινήσεων.

«Στην πολιτική υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος είναι ο εύκολος: “να λέω πολλά, να τάζω, να διαχειρίζομαι με τρόπο λαϊκιστικό τα αδιέξοδα της κοινωνίας για να έχω πρόσκαιρα οφέλη”. Υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος: Να είσαι ένα κόμμα με συνέπεια, να μιλάς συγκεκριμένα, να προσπαθείς να απαντήσεις με λύσεις στα προβλήματα και όχι να τα διαχειρίζεσαι με στόχο μια πρόσκαιρη πολιτική ηγεμονία. Θεωρώ ότι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει, θα φέρει ισχυρά αποτελέσματα και άμεσα και στο μέλλον». Η παραπάνω δήλωσή του είναι και το μότο του.

Ακρίβεια και Υγεία

Επόμενο σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία θα είναι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αλαζόνα πρωθυπουργό ο οποίος δεν δίνει λύση στην ακρίβεια, την ώρα που «ο ελληνικός λαός έχει τη μικρότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη».

Θα τονίσει πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 80% των παραπάνω εσόδων του κράτους είναι έμμεσοι φόροι, δηλαδή ΦΠΑ και ειδικός φόρος κατανάλωσης. Θα επιτεθεί και για την Υγεία καθώς «η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν μπορούν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις λόγω κόστους».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση 

Κυριαρχία Μητσοτάκη χωρίς αντιπολίτευση: Ένα νόμισμα με δύο όψεις

ΠΑΣΟΚ: Πώς θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων ο Ανδρουλάκης – Τα «κακά μηνύματα» των δημοσκοπήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:07