search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:12
MENU CLOSE

Πέντε κλασικές ταινίες στο Disney+ για κάθε μέρα της εβδομάδας

18.12.2023 06:00
ipiccy_image (1)

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μέχρι τα Χριστούγεννα και τις γιορτινές μέρες χαλαρώνουν τα πράγματα στη δουλειά κι έτσι μένει περισσότερος ελεύθερος χρόνος. Μέχρι τις γιορτές διαλέξαμε πέντε ταινίες από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή για cozy βραδιές στο σπίτι.

Δευτέρα – Indiana Jones: Ο δίσκος του πεπρωμένου

 Βρισκόµαστε στο 1969 και ο Indiana Jones (Harrison Ford) είναι έτοιµος να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Έχοντας περάσει πάνω από µία δεκαετία διδάσκοντας στο Hunter College της Νέας Υόρκης, ο καταξιωµένος καθηγητής αρχαιολογίας ετοιµάζεται να αποσυρθεί στο ταπεινό και µοναχικό του διαµέρισµα. Όλα αλλάζουν µε την απρόσµενη επίσκεψη της αποξενωµένης βαφτιστήρας του Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge), η οποία αναζητά ένα ανεκτίμητο αρχαίο εύρηµα που είχε εµπιστευτεί ο πατέρας της στον Indy πριν χρόνια. Πρόκειται για τον δίσκο του πεπρωµένου, έναν µηχανισµό του Αρχιµήδη που µπορεί να αλλάξει την ιστορία.

Ως έµπειρη απατεώνισσα, η Helena κλέβει τον µηχανισµό και αποχωρεί γρήγορα από τη χώρα για να το πουλήσει σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα χρήµατα. Μην έχοντας άλλη επιλογή από το να την κυνηγήσει, ο Indy ξεκινάει µία τελευταία επική διαδροµή. Εντωµεταξύ, ο παλιός εχθρός του Indy, ο πρώην Ναζί Jurgen Voller (Mads Mikkelsen), έχει τα δικά του τροµαχτικά σχέδια για τον µηχανισµό µε σκοπό να αλλάξει τη ροή της παγκόσµιας ιστορίας.

Σκηνοθεσία: James Mangold

Ηθοποιοί: Toby Jones, John Rhys-Davies, Harrison Ford, Boyd Holbrook, Phoebe Waller-Bridge


Τρίτη – Η μορφή του νερού

Εγκλωβισμένη σε μια μοναχική, μονότονη ζωή, η Ελάιζα (Σάλι Χόκινς) εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφαλείας. Η ζωή της αλλάζει δραματικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ), ανακαλύπτουν μία αυστηρά απόρρητη κυβερνητική υπόθεση: ένα αμφίβιο πλάσμα (Νταγκ Τζόουνς) που είναι καταδικασμένο να μείνει φυλακισμένο στις εγκαταστάσεις ώσπου να αρχίσουν τα πειράματα πάνω του. Η Ελάιζα θα νιώσει έναν ισχυρό δεσμό με το αλλόκοτο πλάσμα και θα αποφασίσει να το σώσει, ενάντια στις προσπάθειες του αδίστακτου πράκτορα Στρίκλαντ (Μάικλ Σάνον), σε μια υπέροχη ιστορία αγάπης που εξερευνά τις φαντασιώσεις που δημιουργούμε, τα μυστήρια που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τα τερατουργήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro

Ηθοποιοί: Sally Hawkins, Michael Shannon, Michael Stuhlbarg


Τετάρτη – Ουίλιαμ Σαίξπηρ: Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Η εκθαμβωτική και αντισυμβατική ιστορία αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Baz Luhrmann. Ο Leonardo di Caprio και η Claire Danes υποδύονται τους δύο άτυχους εραστές. Όμως το σκηνικό είναι διαφορετικό καθώς έχει μεταφερθεί από την ελισαβετιανή του προέλευση στο φουτουριστικό αστικό σκηνικό της Βερόνα Μπιτς.  

Σκηνοθεσία: Baz Luhrmann

Ηθοποιοί: Leonardo di Caprio, η Claire Danes


Πέμπτη – Νάρνια

Τέσσερα αδέλφια ανακαλύπτουν σε ένα βρετανικό πύργο μια μαγική ντουλάπα που τους οδηγεί στην παραμυθένια χώρα της Νάρνια και βοηθούν το λιοντάρι Ασλάν να πολεμήσει μια κακιά βασίλισσα-μάγισσα, η οποία θέλει να επιβάλλει αιώνιο ψύχος. Από τη σειρά των βιβλίων του Κλάιβ Λιούις.

Σκηνοθεσία: Andrew Adamson

Ηθοποιοί: Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Ben Barnes


Παρασκευή – Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει

Ο σκληροτράχηλος αστυνομικός Τζον ΜακΛέιν, για πρώτη φορά βρίσκεται σε ξένο έδαφος καθώς ταξιδεύει στη Μόσχα για να βοηθήσει τον γιο του Τζακ – αγνοώντας ότι ο Τζακ είναι στη πραγματικότητα ένας πολύ καλά εκπαιδευμένος πράκτορας της CIA με αποστολή να σταματήσει την κλοπή ενός πυρηνικού όπλου. Με τον ρωσικό υπόκοσμο να τους καταδιώκει και τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, οι δύο McClanes ανακαλύπτουν ότι οι αντίθετες μέθοδοι τους, θα τους κάνουν δύο ασταμάτητους ήρωες.

Σκηνοθεσία: John McTiernan

Ηθοποιοί: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia

Διαβάστε επίσης:

Σκάι: Πρεμιέρα με χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν για την μουσική εκπομπή του σταθμού με τον Χρήστο Φερεντίνο

Πρώτος σε τηλεθέαση ο «Σασμός» λόγω… Champions League

ΕΣΗΕΑ: Απαξιωτική στάση απέναντι της χρεώνει στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα- «Αρνείται ακόμη και τον διάλογο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:12