search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:38
MENU CLOSE

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία με τους μετανάστες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προσπαθεί να «στριμώξει» τη ΝΔ

18.12.2023 11:36
vouli_mikro

Να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ μετά την ηχηρή διαφοροποίηση Σαμαρά αλλά και μερίδας βουλευτών, όπως ο Θάνος Πλεύρης, που συμμερίζονται τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού στην τροπολογία για την άδεια διαμονής σε μετανάστες επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. 

Την πρόθεσή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή ο Γιώργος Γαβρήλος, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι φέρνει προς ψήφιση μια ρύθμιση μίζερη για τους εργαζόμενους, καθώς αφήνονται εκτεθειμένοι σε έναν κακό εργοδότη. Ο κ. Γαβρήλος έκανε λόγο για άγχος Γεωργιάδη – Καιρίδη να μιλήσουν στο ακροατήριο τους, κινούμενοι μεταξύ ιδεοληψίας και μιας πραγματικότητας, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την τροπολογία. 

«Η ρύθμιση θυμίζει τη φράση σε παλαιά ελληνική ταινία «στάσου, μύγδαλα» που τώρα γίνεται «στάσου, άδεια διαμονής», είπε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Μουλκιώτης, καταλογίζοντας πάντως, αναποτελεσματικότητα στην κυβέρνηση. 

Την πρόθεση του ΚΚΕ να υπερψηφίσουν οι βουλευτές του την τροπολογία Καιρίδη έκανε γνωστή ο Χρήστος Κατσώτης, καλώντας πάντως, την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη που συνδέει την άδεια παραμονής με την εργασία, καθώς -όπως είπε- θα εντείνει την αυθαιρεσία της εργοδοσίας. 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε η μάχη του Ανδρουλάκη με τον Μητσοτάκη – Αγώνας για τους «Κεντρώους» 

Ολοταχώς για μη κρατικά ΑΕΙ, ψήφιση ως το τέλος Ιανουαρίου προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης

Νέα Αριστερά: «Πρώτα» βήματα στη Βουλή και στον δρόμο με φόντο τις δημοσκοπήσεις – Το τρίπτυχο Χαρίτση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:38