search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 05:38
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Νέα αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος – 190 εκατομμύρια πληρώνουν ήδη τα νοικοκυριά 

21.12.2023 12:05
5883977

Πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» για εκατομμύρια σπίτια ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και η διοίκηση της εταιρείας, με πρόταση προς την κυβέρνηση, να αυξηθεί η μηνιαία εισφορά των ελληνικών νοικοκυριών προς την κρατική ραδιοτηλεόραση, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, κατά μισό ευρώ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, εφόσον «περάσει» αυτή η εισήγηση, το ανταποδοτικό τέλος θα διαμορφωθεί στα 3,5 ευρώ το μήνα και σε ετήσια βάση κάθε νοικοκυριό (μέσω ρολογιού παροχής ρεύματος) θα πληρώνει για την ΕΡΤ 42 ευρώ, από 36 που δίνει μέχρι τώρα.

Τα περίπου 190 εκατ. ευρω ετησίως μάλλον λόγω των αθρόων προσλήψεων εξωτερικών συνεργατών (με συμβάσεις έργου), της εκχώρησης του προγράμματος των καναλιών σε συντριπτικό ποσοστό σε εταιρείες οπτικοακουστικών παραγωγών με τη μορφή μικτών παραγωγών, των αυξήσεις στις απολαβές όσων βρίσκονται στην κορυφή της ΕΡΤικής πυραμίδας μαζί με τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας δεν αρκούν και παρα το γεγονός ότι τα έσοδα από τα ανταποδοτικό τέλος αυξήθηκαν- απρόσμενα- τον τελευταίο καιρό λόγω της «άνθισης» του κατασκευαστικού κλάδου στον τομέα των οικοδομών.

Το ανταποδοτικό τέλος προς την ΕΡΤ στα τρία ευρώ μηνιαίως είχε διαμορφωθεί επι συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην αλήστου μνήμης εποχή του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, έπειτα από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε εκφραστεί η πρόταση το ανταποδοτικό τέλος να αυξηθεί στα 3,5 ευρώ με αφορμή την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στο σύνολο των λειτουργικών δομών της, αλλά τότε η ΝΔ είχε αντιδράσει, και εκείνη η αύξηση έμεινε στις προθέσεις.

Διαβάστε επίσης

Spotify: Ποιοι είναι οι δέκα καλλιτέχνες που κέρδισαν τη μάχη των streamings

Το εντυπωσιακό τουρ της Μαντόνα έχει ένα στόχο: Να μας θυμίσει ποια είναι η βασίλισσα

«Έρωτας Φυγάς»: Πολύ σκληρός για να «πεθάνει» – Συνεχίζει στον ΑΝΤ1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36