search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:43
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Περίεργη αύξηση «ασφαλίστρου ευθύνης» του ΔΣ της εταιρείας – Από τα πρώτα θέματα που εγκρίθηκαν

22.12.2023 11:12
ert_new

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τηλεοπτική πιάτσα το γεγονός ότι μεταξύ των πρώτων θεμάτων- αν όχι το πρώτο- που συζητήθηκε και εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ, το πρώτο με την κυρία Κατερίνα Κασκανιώτη διευθύνουσα σύμβουλο, ήταν η ανανέωση του (ετήσιου) συμβολαίου με συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία που αφορά στην «Αστική ευθύνη στελεχών διοίκησης ΕΡΤ Α.Ε.».

Ως αυτό το σημείο δεν υπάρχουν ερείσματα για αμφιβολίες. Ακόμα και για το γεγονός ότι το θέμα ως εκκρεμότητα, σε ένα «βουνό» προς ρύθμιση θεμάτων, ήταν ψηλά στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης του ΔΣ της εταιρείας.

Το προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο οδεύει προς τη λήξη του και έχρηζε ανανέωσης. Επίσης παρόμοια ασφαλιστήρια συμβόλαια γίνονται για τις διοικήσεις υπηρεσιών του δημοσίου.

Ουδέν μεμπτό για την επιλογή και συνεργασία με την ίδια ασφαλιστική εταιρεία, δεδομένου ότι αξιολογείται ως αξιόπιστη αλλά και επειδή εκ του νόμου η ΕΡΤ για συμβάσεις έως 30.000 ευρώ μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις.

Επίσης η πρόταση της ασφαλιστικής εταιρείας η οποία υποβλήθηκε ηλεκτρονικά ήταν, ως προς το οικονομικό σκέλος της,  εντός πλαισίου του συγκεκριμένου προϋπολογισμού της ΕΡΤ και κρίθηκε τεχνικά κατάλληλη από την αρμόδια υπηρεσία, την διεύθυνση Προμηθειών & Διαχείρισης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Τι σημαίνει πρακτικά ένα συμβόλαιο «Ασφάλισης ευθύνης στελεχών διοίκησης», της ΕΡΤ εν προκειμένω; Ότι σε περίπτωση που κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) κινηθεί νομικά κατά της ΕΡΤ με προσφυγή στα αστικά δικαστήρια αξιώνοντας αποζημίωση  από τη διοίκηση της, κάθε ενέργεια να μην βαρύνει τα μέλη που περιγράφονται ως διοίκηση της ΕΡΤ. Γι αυτό άλλωστε και το ποσό της ετήσιας ασφάλισης βαραίνει την εταιρεία.

Ωστόσο αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι από το 2019- με την αλλαγή  διοίκησης δηλαδή- και επι τρείς διαδοχικές χρονιές, το ασφάλιστρο αυτό πήρε ισάριθμες αυξήσεις.  Αποτέλεσμα, μέσα σε μια τετραετία το ποσό του ασφάλιστρου σχεδόν διπλασιάστηκε.

Η «ασφάλιση ευθύνης στελεχών διοίκησης» το 2018 ήταν αξίας 9.500 ευρώ. Το 2019 το ποσό διαμορφώθηκε στις 12.5000 ευρώ, το 2020 «ανέβηκε» στα 14.400 ευρώ και από το 2021 είναι στα 17.920 ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναρτημένα στη Διαύγεια.

Ο σκεπτικισμός που προκαλεί ο σχεδόν διπλασιασμός του αντίτιμου,   κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: Αυξήθηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, σε ποιο βαθμό και για ποιο λόγο ή αυξήθηκαν τα καλυπτόμενα μέλη που εντάσσονται υπό τον διακριτό τίτλο «διοίκηση» και για ποιο λόγο. 

Διαβάστε επίσης:

Fame Story: Απόψε ο μεγάλος Τελικός – Όσα θα δούμε στο τελευταίο live (videos)

Φάρμα: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής! (Video)

Ποιες σειρές έσπασαν κάθε ρεκόρ σε streamings για το 2023;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:39