search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:48
MENU CLOSE

The Crown: Τι είναι αλήθεια και τι φαντασία στον 6ο κύκλο;

22.12.2023 11:11
Untitled design (2)

Έπειτα από επτά χρόνια και έξι κύκλους η άκρως επιτυχημένη σειρά του Netflix «The Crown» έφτασε στο τέλος της.

Η σειρά χώρεσε 70 χρόνια ιστορίας της Βασιλικής Οικογένειας: δράματα, τραγωδίες και σκάνδαλα  πρωταγωνιστούν. Η τελευταία σεζόν είναι ο επίλογος όλων αυτών. Παρακολουθούμε την αρχή της σχέσης του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μιντλετον, τη βασίλισσα που παλεύει με το βάρος της ηλικίας και των ευθυνών της ακόμα και την άνοδο και την πτώση του Τόνι Μπλερ.

Μερικά γεγονότα είναι ακόμα νωπά στις μνήμες των τηλεθεατών αν και το The Crown τελειώνει με γεγονότα που έγιναν είκοσι χρόνια πριν. Τι είναι πραγματικότητα και τι σενάριο; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Η τεταμένη σχέση του Charles και του William

Ο Κάρολος παρουσιάζεται να προσπαθεί να πλησιάσει τον γιο του Γουίλιαμ ο οποίος τον αποκρούει επανειλημμένα. Αργότερα θα έχουν μια έντονη κουβέντα για τον υποτιθέμενο ρόλο του Κρόλου στον θάνατο της Νταϊάνας.

 «Στην πραγματικότητα δεν οδήγησες το αυτοκίνητο, αλλά την οδήγησες στην αγκαλιά εκείνων που το έκαναν», γρυλίζει ο Γουίλιαμ στον πατέρα του. Όλα πολύ δραματικά – αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποια ήταν η σχέση μεταξύ των δύο αυτή τη στιγμή. Η βασιλική οικογένεια σίγουρα δεν έχει μιλήσει ποτέ για αυτό, και δεδομένου ότι αυτό συνέβη κεκλεισμένων των θυρών, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια.

Η μανία των κοριτσιών με τον Γουίλιαμ

«Ήταν μια τρέλα. Ήταν σα να έφτασε κάποιος pop star», λέει ο Κάρολος στην Καμίλα από το τηλέφωνο μετά την άφιξη του Γουίλιαμ στους εορτασμούς της επετείου του Golden Wedding της γιαγιάς του. Ορδές νεαρών κοριτσιών που ούρλιαζαν παραταγμένες στους δρόμους έξω από το αυτοκίνητό του: αλλά έγινε αυτό στην πραγματικότητα;

Είναι αλήθεια. Μετά τον θάνατο της μητέρας τους τα δυο της παιδιά ήρθαν στο προσκήνιο. Για τα έφηβα κορίτσια, ο Γουίλιαμ ήταν κελεπούρι. Άρθρα της εποχής που κάλυψαν το θέμα του Golden Wedding περιγράφουν την άφιξή του με εκείνη ενός pop star καθώς όλες ούρλιαζαν.

Ο Γουίλιαμ μισούσε την προσοχή, όπως φαίνεται να κάνει στο The Crown; Δημοσιεύματα περιγράφουν πως κοκκίνιζε. Αυτό ίσχυε και για τον αδερφό του Χάρι. Όπου πήγαιναν οι δυο πρίγκιπες το πλήθος ζητωκραύγαζε.

Η αποτυχημένη ομιλία του Τόνι Μπλερ το Ινστιτούτο των Γυναικών  

Αυτή είναι μια από τις πιο περίεργες στιγμές στο The Crown: μια ομιλία που έδωσε στο Ινστιτούτο των Γυναικών στο ετήσιο συνέδριό του. Αντί να εμμείνει σε πιο ασφαλή ζητήματα, ο Μπλερ αποφασίζει να μιλήσει για πολιτική, επιχειρώντας να προβάλει τους Εργατικούς ως κόμμα που προάγει τις παραδοσιακές αξίες. Το πλήθος των 10.000 ατόμων, γιούχαρε αλύπητα των Μπλερ.

Είναι όλα πραγματικότητα. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν τόσο έντονα που η πρόεδρος Helen Carey χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει το κοινό. Μετά η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε αυτή την αποτυχία του Μπλερ υποστηρίζοντας πως αυτό «ήταν η εικόνα ενός πρωθυπουργού που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και την κοινωνία».

Η μαμά της Κέιτ

Η Κάρολ Μίντλεντον δεν γίνεται κι ιδιαίτερα συμπαθής στον συγκεκριμένο κύκλο. Το αντίθετο μάλιστα. Φαίνεται πως πιέζει την κόρη της Κέιτ να βρίσκεται στον κύκλο του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Μάλιστα όταν η Κέιτ φέρνει στο σπίτι άλλον σύντροφο, τον δικηγόρο Rupert Finch, εκείνη απογοητεύεται.

Η αλήθεια δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρη όμως πάντα υπήρχε η φημολογία γύρω από τη μητέρα της Κέιτ ότι είναι καταπιεστική.

Στο βιβλίο βιβλίο Endgame ο Omid Scobie υποστηρίζει πως η Καρολ τοποθέτησε την Κέιτ στο κέντρο του κόσμου του Γουίλιαμ προσθέτοντας ότι «οι Middletons –κυρίως η Κάρολ– είδαν ότι η όμορφη και προσγειωμένη Κέιτ ήταν έτοιμη να μεταφέρει το όνομα της οικογένειας στην κορυφή. Έτσι, άρχισαν να ενορχηστρώνουν τη ζωή της, διασφαλίζοντας ότι βρισκόταν στα σωστά μέρη τη σωστή στιγμή και μιλούσε με τον σωστό τρόπο».

Είναι αλήθεια ότι η Κάρολ είχε φιλοδοξίες και φρόντιζε η κόρη της να λάβει την καλύτερη εκπαίδευση, αλλά οι Μίντλετον χλευάζονταν επίσης ως «κοινωνικοί ορειβάτες» στα αγγλικά τζάκια. Μια πηγή είπε στη Daily Mail ότι η Κάρολ ήταν «πιεστική, και μέλος της μεσαίας τάξης: Χρησιμοποιεί λέξεις όπως χάρηκα που σε γνώρισα, τουαλέτα και συγγνώμη». Ένα μεταγενέστερο άρθρο στην Daily Mail, που δημοσιεύτηκε την εποχή που το ζευγάρι χώρισε για λίγο, εικάζει ότι η Κάρολ ήταν «πολύ πιεστική για τους βασιλικούς».

«Η κυρία Μίντλετον έχει αποκτήσει τη φήμη της πιεστικής και ακούγεται ότι οδήγησε την κόρη της στον δρόμο του Γουίλιαμ και στη συνέχεια προσπάθησε να σχεδιάσει ‘’το ζευγάρωμα’’», έγραφε το άρθρο.

Όσον αφορά στην απόφαση της Κέιτ να αλλάξει πανεπιστήμιο, πήρε αυτόν τον δρόμο αφού ανακοινώθηκε ότι ο Γουίλιαμ θα φοιτούσε στο St Andrews. Ήταν σκόπιμο αυτό; Δεν το παραδέχτηκε ποτέ.

«Θέλαμε να παρουσιάσουμε την Κάρολ ως μητρική φιγούρα που θέλει το καλύτερο για την κόρη της – κάποια που έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να κερδίσει τη θέση της στην κοινωνία στην ανώτερη μεσαία τάξη», είπε στη Standard η Annie Sulzberger, επικεφαλής της έρευνας για το The Crown. «Ήταν η δουλειά της, οι ιδέες και τα εγχειρήματά της που τους έφτασαν εκεί, όχι του πατέρα. Αυτό ήταν κάτι που θέλαμε να κρατήσουμε».

Το τελικό αποτέλεσμα, λέει, ήταν κάτι ανάμεσα στο «Πρέπει να τυλίξεις τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον μελλοντικό βασιλιά» και στο «Αν η κόρη μου μπει σε αυτόν τον κόσμο, έχω τη σιγουριά ότι θα καταλήξει να γίνει μέλος αυτού του κοινωνικού κύκλου και θα βολευτεί για το υπόλοιπο της ζωής της. Και είμαι φιλόδοξη γι’ αυτήν».

Διαβάστε επίσης:

Φάρμα: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής! (Video)

Ποιες σειρές έσπασαν κάθε ρεκόρ σε streamings για το 2023;

#BanIsrael: Ζητούν από τη Μαρίνα Σάττι να αποσυρθεί από τη Eurovision – H απάντηση της ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:48