search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:39
MENU CLOSE

Σκυλακάκης:  «Από 1/1 πολύ καλύτερα τα τιμολόγια ρεύματος» – Διευκρινίσεις για τον «γρίφο» των χρωματιστών τιμολογίων

23.12.2023 15:22
Skylakakis_new

Διαβεβαιώσεις ότι από το νέο έτος θα υπάρχουν καλύτερα τιμολόγια ρεύματος σε σχέση με τον Νοέμβριο, έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε: «Από την 1η Ιανουαρίου θα έχουμε πολύ καλύτερα τιμολόγια από ότι την 1η Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι σταματούν οι επιδοτήσεις».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η καλύτερη διασφάλιση, ότι δεν υπάρχουν συνεννοήσεις, είναι να γνωρίζει ο κόσμος τις τιμές και για πρώτη φορά την πρώτη μέρα του μήνα θα μάθει τις τιμές, δηλαδή μετά την Πρωτοχρονιά».

Αναφερόμενος στο πράσινο τιμολόγιο είπε ότι «το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι ξέρεις τις τιμές 1η του μήνα, 2 του μήνα». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «είναι αυτό στο οποίο ξέρετε και μπορείτε να συγκρίνετε μετά. Με βάση το πράσινο μπορείτε να κινηθείτε είτε προς το μπλε είτε προς το κίτρινο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αλλά θα κινηθείτε χωρίς να μπορεί κάποιος να σας παραπλανήσει».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η 1η Ιανουαρίου «είναι μια ευτυχής συγκυρία διότι φαίνεται ότι πάνε καλά τα τιμολόγια» και πρόσθεσε ότι «η τιμή των ρύπων που είναι γύρω στα 76 – 75 ευρώ σήμερα – ήταν 25 πριν την κρίση – κι αυτή δεν θα αλλάξει, συνεπώς έχουμε ένα μόνιμο χαρακτηριστικό αύξησης».

Σε ερώτηση, πότε θα περιοριστεί το κόστος της τιμής των ρύπων για τους καταναλωτές ο υπουργός απάντησε «όσο περισσότερες ΑΠΕ μπαίνουν στο σύστημα» ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν πρέπει να αγχώνεται (σ.σ. ο κόσμος) γιατί με το πράσινο θα έχει καλές τιμές… Μπορεί να δει πολύ ελκυστικές προσφορές και στο μπλε», υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο πολυτέκνων.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από «Παίδων»: Ιερή ευθύνη όλων να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

Ανδρουλάκης: Γραφείο real estate το Μέγαρο Μαξίμου – Να καταργηθεί χθες η golden visa

Με το… wallet η είσοδος στα γήπεδα: Η κυβέρνηση διαφημίζει υπηρεσία, που ήδη εφαρμόζουν οι ομάδες 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:38