search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:50
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Με… δανεικά από τον Στέφανο Κασσελάκη θα βγουν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, καθώς το ταμείο είναι μείον   

27.12.2023 13:40
stefanos_kasselakis_new

Με οικονομική ένεση από τον ίδιο τον πρόεδρό του, τον Στέφανο Κασσελακη, θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αυτές τις μέρες και μέχρι τέλος της χρονιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ταμείο του κόμματος είναι ουσιαστικά άδειο, καθώς η επιχορήγηση έχει μειωθεί δραματικά μετά τη μείωση των εκλογικών ποσοστών, ενώ οι υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια παραμένουν δυσθεώρητες.

Ο κ. Κασσελάκης ενημερώνεται διαρκώς για την (άσχημη) οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε πλήρη καταγραφή των αναγκών.

Αποφάσισε δε, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, να αναλάβει ο ίδιος την επίλυση του προβλήματος σε αυτή τη φάση, ώστε να μην μείνουν εκκρεμότητες με το κλείσιμο της χρονιάς – κυρίως να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που απαιτείται να συμπληρωθεί αποτυπώνεται σε εξαψήφιο νούμερο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αυτά τα χρήματα με τη μορφή δανεισμού.

Η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπεται δωρεές στα κόμματα άνω των 20.000 ευρώ κι έτσι το δάνειο είναι μονόδρομος έως ότου εκπονηθεί και εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών της Κουμουνδούρου, υπό τις νέες συνθήκες κρατικής επιχορήγησης και διάσπασης.

Πρέπει για παράδειγμα να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ της κυβέρνησης το ακριβές ποσό που θα πάρει η  Κουμουνδούρου ως κρατική επιχορήγηση, έτσι ώστε ο κ. Κασσελάκης και οι συνεργάτες του να προσδιορίσουν και τις κινήσεις, που θα χρειαστούν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει μειωμένο ποσό πάντως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μετά τα άσχημα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων (εθνικές και αυτοδιοικητικές).

Τη μερίδα του λέοντος την αποσπούν τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αναπτύχθηκαν έντονα τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Κασσελάκης επιδιώκει να εξυγιάνει αυτό το πεδίο, ώστε να μην απορροφούν τεράστια δαπάνη, που δεν μπορεί να καλυφθεί.

Οι ευθύνες για το «ξεχείλωμα» των οικονομικών του κόμματος, ειδικά στα μίντια, επιρρίπτονται τους πρώην γραμματείς Δημήτρη Τζανακόπουλο και Πανό Σκουρλέτη.

Υπάρχει και ευθεία βολή για τους βουλευτές που έφυγαν για να ιδρύσουν τη Νέα Αριστερά, χωρίς να παραχωρήσουν τις έδρες τους.

Το κόμμα χάνει από τις εισφορές, που θα έδιναν, περίπου 11.000 ευρώ το μήνα – η συμφωνία ήταν να δίνει κάθε βουλευτής 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης για Σόιμπλε: «Η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά»

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Η σχέση του με τους Έλληνες πολιτικούς – Από τον Βενιζέλο στον Βαρουφάκη και τον Τσακαλώτο (Photos)

ΠΑΣΟΚ: «Φουλ οι μηχανές» για τις Ευρωεκλογές – Τα σχέδια Ανδρουλάκη 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:49