search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:52
MENU CLOSE

ERTFLIX: «Βρέχει» ταινίες και σειρές

29.12.2023 10:04
ertflix_new

Με ένα «σκασμό» από ταινίες και σειρές υποδέχεται το 2024 η δωρεάν OTT ERTFLIX της ΕΡΤ. Με το «καλή Χρονιά» θα ανέβουν στην ψηφιακή πλατφόρμα διαρκούς ροής της κρατικής ραδιοτηλεόρασης 140 ταινίες και 25 σειρές.

Ανάμεσά τους κάποιοι από τους μεγαλύτερους τίτλους της παγκόσμιας παραγωγής που έχουν αποσπάσει βραβεία και πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ, αλλά και κινηματογραφικές διοργανώσεις, με πρωταγωνιστές δημοφιλείς ηθοποιούς σε αξεπέραστες ερμηνείες.

Από όλο αυτό το «πακέτο» για να έχετε μια «γεύση» σταχυολογήθηκαν οι ταινίες: «Ο πατέρας» («The father») με τον Άντονι Χόπκινς να τιμάται με Όσκαρ ερμηνείας αλλά και το διασκευασμένο σενάριο, το οποίο πατά στο πολυβραβευμένο θεατρικό με άξονες την ταυτότητα, τη μνήμη, την εξουσία και το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Μπίλι Χόλιντεϊ» («The United States vs. Billie Holiday»)

Η μυθιστορηματική προσωπική ιστορία της Μπίλι Χόλιντεϊ, συνδεδεμένη με τη συστημική καταπίεση των μαύρων στις μεταπολεμικές ΗΠΑ, μέσα από τη ματιά του Λι Ντάνιελς («Ο Μπάτλερ», «Μονάκριβη») ο οποίος πατάει στο σενάριο της βραβευμένης με Πούλιτζερ Σουζαν-Λόρι Παρκς. Με την εντυπωσιακά πειστική Άντρα Ντέϊ (Χρυσή Σφαίρα και οσκαρική υποψηφιότητα α΄ γυναικείου ρόλου).

«Το τέλειο χτύπημα» («La Migliore Offerta»)

Ατμοσφαιρικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζουζέπε Τορνατόρε, με πρωταγωνιστή τον οσκαρικό Τζέφρεϊ Ρας («Ο Λόγος του Βασιλιά») και «ντυμένο» με τη μουσική του Ένιο Μορικόνε.  

 «Good Time»

Εκρηκτικό φιλμ των αδελφών Σάφντι με την ερμηνεία – έκπληξη του Ρόμπερτ Πάτινσον, διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ο Φεστιβάλ Καννών.

«‘Ενας Χρόνος στη Νέα Υόρκη» («My Salinger Year»)

Η Μάργκαρετ Κουόλι, η Σιγκούρνι Γουίβερ και ο Ντάγκλας Μπούθ στη δραμεντί του Φιλίπ Φαλαρντό για τις νεανικές φιλοδοξίες.

«Suburbicon».

Σε αυτό το φιλμ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, με πικρό χιούμορ, μετατρέπει ένα παλιό σενάριο των αδελφών Κοέν σε μια βιτριολική σάτιρα πάνω στην αμερικανική, κοινωνική, ηθική και πολιτική πραγματικότητα. Με τους Ματ Ντέιμον, Τζούλιαν Μουρ, Νόα Ζουπ, Οσκαρ Αϊζακ. «Child 44». Ιστορικό/αστυνομικό θρίλερ με φόντο τη σταλινική Σοβιετική Ένωση, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο (πρώτο της τριλογίας) που έγραψε ο Τομ Ρομπ Σμιθ  το 2008, σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Εσπινόζα. Με τον ΤομΧάρντι, τον Γκάρι Όλντμαν, τη  Νόμι Ράπας, τον Βενσάν Κασέλ, μεταξύ άλλων.

«10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά» («Ten Days Without Mom»/«Mamá se fue de viaje»)

Αργεντίνικη κωμωδία της Αριέλ Βινογκράντ που αποδείχθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς (2017) στη χώρα της.

«Το Μικρό Νησί» («La Isla Minima»)

το λες και «σκούπα» βραβείων. Δέκα βραβεία Γκόγια για ένα ρεαλιστικό και τέλεια ισορροπημένο ευρωπαϊκό νεονουάρ με αναφορές στο «Chinatown», στο «Seven» και στο «True Detective» του Αλμπέρτο Ροντρίγκες. Με τους Χαβιέρ Γκουτιέρες και Ραούλ Αρέβαλο. Στην Ισπανία του 1980, στο στενό, πιεσμένο διάστημα όταν η χώρα προσπαθεί να περάσει από τη δικτατορία του Φράνκο σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, δυο αστυνομικοί βρίσκονται, με το αυτοκίνητό τους χαλασμένο, σε μια μικρή κοινότητα στις ελώδεις όχθες του Γουαδαλκιβίρ, με αποστολή να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση δυο κοριτσιών, δυο έφηβων αδερφών. 

«Σε Ακολουθεί» («It Follows»)

Από τις καλύτερες ταινίες τρόμου της τρέχουσας δεκαετίας με κοινωνικές, ψυχαναλυτικές και πολιτικές προεκτάσεις – μια ανατριχιαστική παραβολή πάνω στην ενηλικίωση, του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ. Την είχε και το Netflix. Δωρεάν από το ERTFLIX.

«Οι Αγώνες Πείνας» («The Hunger Games»)

Η διάσημη τετραλογία ταινιών δράσης βρίσκεται στο ERTFLIX για συνεχόμενη θέαση. Η Τζένιφερ Λόρενς παίρνει το τόξο της και μάχεται για την επιβίωση, και την ελευθερία. Η σειρά ταινιών, μεταφορά των ομότιτλων best seller βιβλίων της Σουζάν Κόλινς διαθέτει λαμπερή διανομή ρόλων, ανάμεσα τους οι Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρλεσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Στάνλεϊ Τούτσι, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, Τζούλιαν Μουρ, Νάταλι Ντόρμερ και τον Ντόναλντ Σάδερλαντ στο ρόλο του δικτάτορα αυτής της δυστοπικής μελλοντικής Αμερικής.

«Χίτλερ εναντίον Πικάσο και των άλλων» («Hitler Versus Picasso and the Others»)

Ταινία – ντοκιμαντέρ με τον Τόνι Σερβίλο να αφηγείται την αληθινή ιστορία των αριστουργημάτων που αρπάχτηκαν, απαγορεύτηκαν και εκδιώχθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

«Οι Γάτες της Κωνσταντινούπολης» («Kedi»)

Πρωτότυπο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της Τσεϊντά Τορούν. Ένα τρυφερό πορτρέτο της Κωνσταντινούπολης μέσα από τις γάτες που αποτελούν σήμα κατατεθέν της και τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα της γοητείας τους.

«Εκεί που Ζούμε»

Δια χειρός  Σωτήρη Γκορίτσα,  μέτρ της κοινωνικής κωμωδίας («Βαλκανιζατέr», «Απ’ τα Κόκκαλα Βγαλμένα»), μια ιλαροτραγική ακτινογραφία της νεοελληνικής καθημερινότητας. Με τους Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Στέλιο Μάινα, Μάκη Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου και άλλους.

Και από σειρές ενδεικτικά αναφέρουμε τις:

«The Night Manager».

Βρετανική μίνι σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, βραβευμένη (2  Emmy και 3 Χρυσές Σφαίρες για τους πρωταγωνιστές της).  Κατασκοπικό θρίλερ με τον Τομ Χίντλστον να παρεισφρέει στους κύκλους μια διεθνούς σπείρας εμπορίου όπλων με επικεφαλής τον Χιου Λόρι (House), ενώ σε υποστηρικτικούς ρόλους βρίσκεται η Ολίβια Κόλμαν, ως ο κατασκοπικός σύνδεσμος του Χίντλστον, η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως η σύντοφος του Λόρι, και ο Τομ Χόλαντερ στο ρόλο του αθυρόστομου «ταγματάρχη».

«Killing Eve». 

Η καλύτερη σειρά του 2018 βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα δραματικής σειράς. Το κατασκοπικό θρίλερ που κάνει τους θεατές του μάρτυρες ενός ατέλειωτου κυνηγητού γάτας και ποντικιού μεταξύ μιας κατασκόπου του MI5 (Σάντρα Ο, βραβευμένη με Critics Choice Award ) και μίας στιγνής εκτελέστριας (Τζόντι Κόμερ, βραβευμένη με Emmy), σε έναν έξυπνο, ηλεκτρισμένο γύρο του κόσμου.

«Secret State»

Βασισμένο στο μυθιστόρημα «A Very British Coup» του Κρις Μάλιν, πρώην βουλευτή των Εργατικών και υπουργού της αγγλικής κυβέρνησης,  πρόκειται για ένα πολιτικό θρίλερ, με την υπογραφή του Εντ Φρέιμαν, το οποίο εμβαθύνει στη σχέση μεταξύ μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, του στρατού και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ένα καταστροφικό βιομηχανικό ατύχημα, αφήνει 19 νεκρούς και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες ασφαλείας μιας αμερικανικής πετροχημικής εταιρείας. Με  τους Γκάμπριελ Μπερν, Τσαρλς Ντανς, Λία Γουίλιαμς,  Άννα Μάντελι,  Τζίνα ΜακΚί.

Διαβάστε επίσης:

Το Mega επικεφαλής στην κούρσα τηλεθέασης την Τετάρτη

Η τηλεθέαση στους «αστερισμούς» των επαναλήψεων και των τηλεπαιχνιδιών

ΕΡΤ: Εκτάκτως 250 ευρώ για υπολογιστές και  laptop στους δημοσιογράφους 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04