search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:25
MENU CLOSE

Η Φίνος Φιλμ υποδέχεται το νέο έτος με ένα αφιέρωμα στην αείμνηστη Γεωργία Βασιλειάδου (Video)

01.01.2024 13:20
vasileiadoy-new

Με ένα βίντεο αφιερωμένο στη Γεωργία Βασιλειάδου αποφάσισε να υποδεχθεί τη νέα χρονιά η Φίνος Φιλμ.

Η εταιρεία παραγωγής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου επέλεξε στην αείμνηστη κωμικό, καθώς είχε γεννηθεί πρωτοχρονιά.

Στο βίντεο βλέπουμε σκηνές από ταινίες που έχουν μείνει αξέχαστες στο ελληνικό κοινό και στις οποίες συμμετείχε η Γεωργία Βασιλειάδου. Κάποιες εξ αυτών, «Η Ωραία των Αθηνών», «Η Καφετζού», «Η Θεία από το Σικάγο», «Ο Κλέαρχος, η «Μαρίνα και ο Κοντός», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» και «Η Κυρά μας η Μαμμή».

«Καλό μήνα και Καλή Χρονιά φίλες και φίλοι! Η πιο αγαπημένη “θεία” του ελληνικού κινηματογράφου γεννήθηκε Πρωτοχρονιά του 1897 και μεγάλωσε στην Κυψέλη μαζί με τα εννιά της αδέλφια. Δεν είχε βελούδινη παιδική ζωή, αφού δούλευε από τα οχτώ της για να βοηθήσει την οικογένεια. Τόλμησε να κυνηγήσει το όνειρο της σπουδάζοντας φωνητική, συνέχισε με δειλά βήματα στο θέατρο και σύντομα αποσύρθηκε για να μεγαλώσει την κόρη της. Ήταν πια 49 ετών, όταν ο Σακελλάριος και ο Φίνος της εμπιστεύτηκαν ρόλους που θα έμεναν στην ιστορία. Η Βασιλειάδου μέσα σε 15 χρόνια έχτισε μια κινηματογραφική προσωπικότητα που ογδόντα χρόνια αργότερα συζητιέται ακόμα, ενώ η ίδια κέρδισε δικαιωματικά τον τίτλο της “βασίλισσας της κωμωδίας”» αναφέρεται στη λεζάντα.

Διαβάστε επίσης:

Το ζεϊμπέκικο του Χρήστου Φερεντίνου και τα… ακροβατικά του Λευτέρη Ελευθερίου! (Video)

Ρόκκος: Συντετριμμένη η σύζυγός του για τον θάνατο του αδερφού του – Η συγκινητική ανάρτηση στα social media

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Πώς αποχαιρέτησε τον χρόνο που πέρασε – «Έμαθα, χάρηκα, πόνεσα…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 16:24