search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:47
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Θρίλερ στα 16.000 πόδια – Αποκολλήθηκε πόρτα αεροπλάνου σε πτήση με 174 επιβάτες

06.01.2024 11:49
boeing_alaska_airlines

Στιγμές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες της Alaska Airlines από το Πόρτλαντ του Όρεγκον με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια, όταν αποκολλήθηκε πόρτα του αεροσκάφους ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε, το βράδυ της Παρασκευής (5/1), και ο πιλότος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση.

Το περιστατικό ανάγκασε την Alaska Airlines να καθηλώσει προσωρινά στο έδαφος τον στόλο των 65 αεροσκαφών Boeing 737-9 MAX για να ολοκληρώσει επιθεωρήσεις ασφαλείας και συντήρησης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο Χ (πρώην Twitter).

Σοκάρουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο

Φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα, και έκαναν τον γύρο του κόσμου στα social media, δείχνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ατράκτου να λείπει από την πίσω αριστερή πλευρά.

Βίντεο από το περιστατικό που αναρτήθηκε στο TikTok δείχνει τους επιβάτες να φορούν μάσκες οξυγόνου καθώς το αεροπλάνο κατεβαίνει, με την τρύπα εμφανώς ορατή.

«Όλοι στο αεροπλάνο είναι καλά», αναφέρεται στο βίντεο. «Ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιος που καθόταν δίπλα στο παράθυρο».

Σύμφωνα με το Fox 12, το τμήμα του αεροπλάνου ανατινάχθηκε ενώ οι το αεροσκάφος βρίσκονταν σε υψόμετρο πολλών χιλιάδων μέτρων.

Επιβάτης που μίλησε στο Fox 12, διατηρώντας την ανωνυμία του, δήλωσε ότι το πουκάμισο ενός παιδιού σκίστηκε ως αποτέλεσμα του περιστατικού. Άλλη επιβάτης είπε ότι έπρεπε να κρατηθεί από το παιδί της για να μην πέσει από το αεροπλάνο, ενώ άλλοι ανέφεραν πως τα τηλέφωνά τους έφυγαν από το παράθυρο.

Η δήλωση της εταιρείας

Η Alaska Airlines ανέφερε σε δήλωσή της στο Business Insider ότι ήταν ενήμερη για το περιστατικό. «Η πτήση 1282 της Alaska Airlines από το Πόρτλαντ του Όρεγκον προς το Οντάριο της Καλιφόρνια, παρουσίασε ένα περιστατικό σήμερα το βράδυ, λίγο μετά την αναχώρηση».

»Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια πίσω στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με 174 επισκέπτες και 6 μέλη του πληρώματος. Διερευνούμε τι συνέβη και θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ανακοίνωσε ότι διερευνά το περιστατικό. Η FAA επιβεβαίωσε επίσης το περιστατικό με δήλωσή της στο Business Insider και δήλωσε ότι θα διερευνήσει

Σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία πτήσεων, το Boeing 737-9 MAX απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ γύρω στις 5 μ.μ. ώρα Ειρηνικού και προσγειώθηκε 30 λεπτά αργότερα. Το αεροπλάνο έφτασε μέχρι τα 16.000 πόδια πριν αρχίσει την κάθοδό του.

Το Boeing 737-9 MAX είναι μια παραλλαγή της σειράς Boeing 737 MAX, η οποία ενεπλάκη σε δύο δυστυχήματα υψηλού προφίλ με εκατοντάδες νεκρούς. Μετά τη δεύτερη συντριβή στην οποία ενεπλάκη η Ethiopian Airlines, το αεροπλάνο καθηλώθηκε διεθνώς.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο, λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών, ο επικεφαλής του Πενταγώνου

Νορβηγία: Πρωτοφανές ψύχος με θερμοκρασίες κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου – Βυθισμένη στο χιόνι η πρωτεύουσα (Video)

Ιράν: «Θα πλήξουμε τον εχθρό που βρίσκεται κοντά και μακριά», προειδοποιεί ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58