search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:36
MENU CLOSE

Μπλίνκεν – Αμπάς: Διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος – Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

10.01.2024 16:56
blinken – abbas 654- new

Κρίσιμης σημασίας χαρακτήρισε τη Γάζα για τις ελπίδες των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κράτος ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, που συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Μάλιστα, ο κ. Αμπάς τόνισε ότι η Γάζα δεν θα πρέπει να αποκοπεί ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων WAFA.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ο Αμπάς είπε πως οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν από τη Γάζα ή από την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, όπου ασκεί περιορισμένη διακυβέρνηση έπειτα από ένα σχίσμα με τη Χαμάς το 2007.

Ο Αμπάς έκανε επίσης έκκληση για «σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης προκειμένου να τεθεί τέλος στην ισραηλινή κατοχή της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, που επιτυγχάνει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους», σύμφωνα με το WAFA.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από την πολύωρη χθεσινή συνάντηση Μπλίνκεν – Νετανιάχου, η οποία διεξήχθη σε κλίμα έντασης μεταξύ των δύο, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να κάνει χωριστές δηλώσεις μετά τη συνάντηση από τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συζήτησαν για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική βία στη Δυτική Όχθη και να ελαχιστοποιηθεί το κακό για τους αμάχους στη Γάζα κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης “διοικητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, εφόσον εφαρμοστούν, θα είναι επωφελείς για τον παλαιστινιακό λαό”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Διαβάστε επίσης:

Γκαμπριέλ Ατάλ: Ορθόδοξος, με ελληνικές ρίζες και ανοιχτά ομοφυλόφιλος ο νεότερος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Δυσκολίες για την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια – «Παγώνουν» ξανά τα σχέδια της NASA, τρέχει η Κίνα

Χορός κινητοποιήσεων στη Γερμανία, φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Σολτς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:35