search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:59
MENU CLOSE

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά Μητσοτάκη μετά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ

10.01.2024 20:10
mitsotakis ert 554- new

Με κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, όπου κυριάρχησαν τα θέματα του γάμου των ομοφύλων και του σχετικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης αλλά και της ακρίβειας.

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης για να καλύψει τις διαφωνίες βουλευτών του υποδεικνύει την αποχή

Για να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο», σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ .

Πρόκειται για «ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο βουλευτές και υπουργοί του δεν αναγνωρίζουν και αυτός το αποδέχεται και τους νομιμοποιεί!», επισημαίνει.

Ο Σωκράτης Φάμελλος καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου

Αριστεία ή εκσυγχρονισμός;

Για να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο. Ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το οποίο βουλευτές και υπουργοί του δεν αναγνωρίζουν και αυτός το αποδέχεται και τους νομιμοποιεί! Για να καλύψει τα πολιτικά του ελλείμματα και την ξεκάθαρη συνεργασία που επέλεξε να κάνει με την ακροδεξιά. Η λύση είναι μία. Να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του  ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας».

ΠΑΣΟΚ: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

«Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό των υποκλοπών, της υποβάθμισης των θεσμών, των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και της μεταμεσονύκτιας άλωσης των ανεξάρτητων αρχών, δεν δεχόμαστε» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν μιλά για εργαλειοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό «γιατί δεν είμαστε όλοι Λωτοφάγοι, ότι το σύμφωνο συμβίωσης το είχαν ψηφίσει όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ μολις 19 απο τους 75 της Νέας Δημοκρατίας».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. πρωθυπουργός «βουτηγμένος στην αλαζονεία ευτέλισε σήμερα την απλή λογική».

«Πόσο θεσμική συμπεριφορά είναι άραγε η προτροπή σε αποχή, και ενώ διστάζει να επιβάλλει κομματική πειθαρχία ακόμα και στους Υπουργούς του, να το ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Δηλαδή, πολύ απλά τους παροτρύνει να μην εμφανιστούν στη Βουλή εκείνη την ημέρα γιατί κάποιοι άλλοι θα κάνουν… τα ρεπό τους», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Όσον, δε, αφορά στο μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας, «που πλήττει κάθε νοικοκυριό, με την αγοραστική δύναμη να έχει κατρακυλήσει, τα ενοίκια να αυξάνονται συνεχώς, οι τιμές των τροφίμων να έχουν αυξηθεί κατά 25% και βασικά αγαθά όπως το βρεφικό γάλα να πωλείται έως και 213% πιο ακριβά από άλλες χώρες της Ευρώπης, συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως απλός σχολιαστής.

Σήμερα μάλιστα ανακάλυψε μετά από δυόμισι χρόνια, που φωνάζουμε, τον πληθωρισμό της απληστίας καθώς και ότι οι πολυεθνικές αισχροκερδούν εις βάρος του ελληνικού λαού, ενώ τα όποια πρόστιμα επιβλήθηκαν έχουν αργήσει δραματικά πολύ.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ούτε είναι ούτε μπορούν να παριστάνουν τους υπερασπιστές της προόδου και των λαϊκών δικαιωμάτων

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του επισημαίνει ότι «η  συστηματική προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να εμφανίζει την αντιδραστική του ατζέντα σε όλα τα ζητήματα με δήθεν “εκσυγχρονιστικό – προοδευτικό – νεωτεριστικό” μανδύα, καταρρέει μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα της φτώχειας, της ανασφάλειας, της επίθεσης στην υγεία και την παιδεία, της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, της ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαία.

Απ’ αυτή την άποψη ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ούτε είναι ούτε μπορούν να παριστάνουν τους υπερασπιστές της προόδου και των λαϊκών δικαιωμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Περισσού.

Νέα Αριστερά: Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον- ακροδεξιό- σκύλο χορτάτο

Στα κυρίαρχα θέματα της συνέντευξης του πρωθυπουργού αναφέρθηκε και η Νέα Αριστερά  με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η σημερινή συνέντευξη του κύριου Μητσοτάκη έβγαλε μια είδηση και μια μη-είδηση.

Η είδηση: οι συντηρητικοί βουλευτές του και η ακροδεξιά πτέρυγα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ακόμα και οι υπουργοί,  έχουν το δικαίωμα της αποχής όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων. 

 Ο πρωθυπουργός παίζοντας παιχνίδια ισορροπιών και τακτικισμών επιδιώκοντας να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον- ακροδεξιό- σκύλο χορτάτο.  Η μη-είδηση: η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αδιαφορεί για την ακρίβεια. Η ανακύκλωση ευχολογίων και παρατηρήσεων, εν είδη δημοσιογραφικού σχολιασμού, δεν ρίχνουν τις τιμές.  Ένα είναι σίγουρο. Αύριο οι πολίτες θα πληρώσουν τα προϊόντα στο καλάθι τους στην ίδια τιμή με χθες. Ή και ακριβότερα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Ελληνική Λύση: Κοινός «πολιτικός απατεώνας» ο κ. Μητσοτάκης

Βέλη κατά του πρωθυπουργού και από την Ελληνική Λύση.

«Σήμερα ο πρωθυπουργός τεκμηρίωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει βασίζεται στην εξαπάτηση των πολιτών και την ανευθυνότητα που πλέον ξεπερνά τα όρια της εθνικής μειοδοσίας.

Ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι δεν θα εμποδίσει την πώληση μαχητικών F – 16 και πυραύλων στην Τουρκία. Το να επιτρέπεις την πώληση όπλων στον εχθρό σου που απειλεί να δολοφονήσει Έλληνες, συνιστά τον ορισμό της εθνικής μειοδοσίας.

Ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι έλεγε ψέματα μιλώντας για «εισαγόμενη ακρίβεια». Εξαπάτησε όμως πάλι το πανελλήνιο καθώς τα μέτρα που ανακοίνωσε υποθάλπουν τους κερδοσκόπους αντί να προστατεύουν τους Έλληνες.

Ως κοινός «πολιτικός απατεώνας», ο Κ. Μητσοτάκης εισάγει τον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών, χωρίς να τα έχει ανακοινώσει προεκλογικά. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, εκ του ασφαλούς φυσικά, διότι έχει ως δεκανίκια τον ΣυΡιζΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Πλεύση Ελευθερίας και την Νέα Αριστερά!

Ο πρωθυπουργός δυστυχώς εκτός από την αλήθεια κατέρριψε ακόμα και την επιστήμη της Βιολογίας ανακαλύπτοντας «τρίτο φύλο», ενώ ψεύδεται και για την «παρένθετη μητρότητα» αφού με το νόμο του, οι «εύποροι ενδιαφερόμενοι» θα μπορούν να «μισθώνουν» φτωχές γυναίκες στο εξωτερικό.

Η χλευαστική αναφορά του (μιλώντας για «ρύζια») στο Ιερό Μυστήριο του Ορθόδοξου Γάμου, απλώς επιβεβαιώνει την Ελληνική Λύση όταν μιλά για χριστιανοφοβία της κυβέρνησης.

Ήρθε η ώρα επιτέλους να μιλήσει και η Εκκλησία, η οποία περιέργως δεν ορθώνει ανάστημα.

Αποδεικνύεται πλέον ότι μόνον η Ελληνική Λύση υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας και της κοινωνίας. Εμείς δεσμευόμαστε ότι όταν ο λαός μας εμπιστευθεί την διακυβέρνηση της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα αυτόν τον αντικοινωνικό και αντιχριστιανικό νόμο. Ασκώντας παράλληλα υπερήφανη εξωτερική πολιτική που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι των εχθρών της» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Βλάχου της ΕΥΠ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης: Έκλεισε την πόρτα στα σενάρια για ευρωπαϊκό αξίωμα – «Θα αστειεύεστε βέβαια» είπε για την «υπουργοποίηση» Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για την εξεταστική – «Πόντιος Πιλάτος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38