search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:57
MENU CLOSE

Εξεταστική για Τέμπη: Στον μοιραίο σταθμάρχη έριξε όλες τις ευθύνες ο Θ. Ζηλιασκόπουλος

11.01.2024 16:21
trena tempi 876- new

Στον ανθρώπινο παράγοντα εστίασε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, πρώην διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2010-2015.

«Κάθε μηχανικό σύστημα έχει μια πιθανότητα να αστοχήσει, για αυτό έχεις ανάγκη τον άνθρωπο», ανέφερε απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών –μελών της επιτροπής και πατώντας στη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης, πρόσθεσε πως «αν ήταν αυτός ο σταθμάρχης, ακόμη κι αν υπήρχε το σύστημα δεν θα λειτουργούσε», καθώς το σύστημα θέλει ανθρώπους καλά εκπαιδευμένους. «Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε να χειριστεί το απλό σύστημα, πόσο μάλλον το πολύπλοκο», είπε, σημειώνοντας ακόμη, ότι υπήρχε τοπικός πίνακας, τον οποίο δεν ενεργοποίησε. 

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος ρωτήθηκε για τα οικονομικά προβλήματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και απάντησε ότι παρέλαβε μια εταιρεία χρεωκοπημένη και μη λειτουργική οικονομικά, με μερίδιο αγοράς που, εξαιρώντας τον προαστιακό της Αθήνας, δεν ξεπερνούσε το 5%. «Ήταν μια εταιρεία ζημιογόνα, με έσοδα 110 εκατ. ευρώ  και έξοδα 340 εκατ ευρώ ετησίως», είπε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μείωση του προσωπικού δεν επηρέασε την ασφάλεια, καθώς οι μετατάξεις αφορούσαν κυρίως διοικητικό προσωπικό και όχι παραγωγικές ειδικότητες. «Από τους 570 μηχανοδηγούς μετατάξαμε μόλις 120 και ήταν μεγάλης ηλικίας ή είχαν προβλήματα υγείας. Είχαμε επαρκές προσωπικό σε μηχανοδηγούς και είχαμε 2 μηχανοδηγούς σε κάθε τρένο», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος από πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Η δημόσια Παιδεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και παράλληλα μία εθνική υπόθεση

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας: «Άμεση η εφαρμογή τους», λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (video)

Την επόμενη εβδομάδα η επιστολική ψήφος στην Ολομέλεια – Η Βουλή υιοθετεί τα παιδιά του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:57