search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:52
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του ελληνόκτητου τάνκερ

11.01.2024 21:29
DEPARTMENT_STATE

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την Πέμπτη από το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το πλοίο που κατασχέθηκε στα ανοικτά των ακτών του Ομάν ως αντίποινα στις ενέργειες των ΗΠΑ ενώ δήλωσαν ότι εξετάζουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

«Η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει αμέσως το τάνκερ και το πλήρωμά του. Αυτή η παράνομη κατάσχεση ενός εμπορικού πλοίου είναι μια ενέργεια του Ιράν – ή έγινε με εντολή της Τεχεράνης – με στόχο τη διακοπή του διεθνούς εμπορίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ.

«Είναι σημαντικό να είμαστε καθόλα σαφείς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να επιβάλλουν σθεναρά τις κυρώσεις τους στο Ιράν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη του 20χρονου Έλληνα δόκιμου πλοιάρχου στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στο οποίο έγινε κατάληψη από ενόπλους στον Κόλπο του Ομάν

Μέχρι στιγμής τόσο η εταιρεία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν κατορθώσει να επικοινωνήσει μαζί του, όπως επίσης και με το υπόλοιπο πλήρωμα, καθώς το σύστημα μετάδοσης θέσης του πλοίου έχει κλείσει από το πρωί, ωστόσο οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Νετανιάχου για Χάγη: Γύρισε ο κόσμος ανάποδα, το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί ο Ζελένσκι στο Νταβός για «ένα πιο σαφές σχέδιο» στον πόλεμο με τη Ρωσία

Γροιλανδία: Πώς καταλήγουν παγετώνες 100.000 ετών στα… κοκτέιλ μπαρ του Ντουμπάι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:52