search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:47
MENU CLOSE

«Ο αδελφός μου ο Αμαντέους» του Μηνά Βιντιάδη ταξιδεύει στην Πάτρα

12.01.2024 13:56
theatro-new

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους» ταξιδεύει στην Πάτρα για δύο παραστάσεις, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιανουαρίου στη φιλόξενη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και την ιστορική αίθουσα συναυλιών, στην οδό Ρήγα Φεραίου 5.

Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια.

Η συγκλονιστική Πέμη Ζούνη υποδύεται τη Νάνερλ, ο Φοίβος Έλιο Μπέικο τον Αμαντέους, ενώ στο πιάνο ερμηνεύει εμβληματικές μελωδίες του Μότσαρτ ο εξαίρετος Διονύσης Μαλλούχος, με σκηνοθέτη τη Βάνα Πεφάνη. Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξή τους, η σχέση με τον πατέρα τους, ξετυλίγονται σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ.

Μια μουσικό-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Η πρωταγωνίστρια

Όπως έχει δηλώσει σε προσφατη συνέντευξη της η Πέμη Ζούνη,” την αγάπησα πολύ αυτήν τη γυναίκα. Υπήρξε ένα χαρισματικό πλάσμα, γεμάτο ταλέντο και πραγματικό πάθος για τη μουσική. Ζούσε για να παίζει τσέμπαλο, δεν έμαθε ποτέ να παίζει ως παιδί, λάτρευε τον αδελφό της Αμαντέους, ήταν ευτυχισμένη… μέχρι τα 18. Γιατί μόλις έγινε τυπικά ενήλικη γυναίκα η αποστολή της ήταν άλλη. Κι έχασε τα πάντα. Έζησε σχεδόν έγκλειστη, δεν γνώρισε ποτέ τον ολοκληρωμένο έρωτα, στερήθηκε όλα όσα έδιναν νόημα στη ζωή της, άγγιξε την κατάθλιψη και την τρέλα. Αγαπώ την ευαισθησία της και το πάθος της. Την κραυγή και το παράπονό της” .

Ο συγγραφέας

Για τον Μηνά Βιντιάδη οι μεγάλοι συνθέτες της κλασικής μουσικής, η ζωή και το έργο τους, είναι μια πρόκληση. Κι είναι χαρούμενος γιατί ένας εμβληματικός χώρος της Πάτρας φιλοξενεί ένα έργο του “μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία”, όπως λέει.

Και το βιβλίο

Παράλληλα, στο βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου Γωνιά του Βιβλίου, Αγ. Νικολάου 32, θα διατίθεται το βιβλίο του συγγραφέα “Μια μέρα με τον Μότσαρτ”, που είναι το δεύτερο της σειράς της Ελληνοεκδοτικής “Γνωρίζω τους Μεγάλους Μουσουργούς”. Να σημειωθεί ότι το πρώτο “Μια μέρα με τον Μπετόβεν”, ήταν πέρυσι υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού.

INFO

Βοηθός σκηνοθέτης η Ντέπυ Πάγκα, Σκηνικά – Κοστούμια Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη μουσική – Ήχοι Orestis, Video Art – Trailer Νίκος Γιαβρόπουλος και Κινησιολογία Κυριάκος Κοσμίδης- Φωτογραφίες: Γιώτα Εφρεμίδου- Hair design: Κωνσταντίνος Σαββάκης .
Η παράσταση Ο Αδελφός μου ο Αμαντέους πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Λεπτομέρειες ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Adan Canto: Πέθανε στα 42 του ο ηθοποιός

Ο Ταραβήρας θυμάται την περίοδο που ο Λάνθιμος έπαιζε μπάσκετ – Οι μνήμες από τη γειτονιά στο Παγκράτι (Photo)

«The Mandalorian and Grogu»: Η Lucasfilm ανακοίνωσε νέα ταινία από το σύμπαν του «Star Wars» (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:46