search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:15
MENU CLOSE

Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: Προσβλητικό να με ενημερώνει ένας υπουργός – Να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα

13.01.2024 11:29
kaklamanis-new

Προσβλητική χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, την ενημέρωση για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών από υπουργό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», επισήμανε πως είναι βουλευτής από το 1990 και τόνισε πως ανήκει στη γαλάζια παράταξη από το 1964. Για τον λόγο αυτό, εξήγησε, εκτιμά ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι απαραίτητο να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρωθυπουργό, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές σε βάθος «από το πρωί έως το βράδυ».

Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε, μάλιστα, τη διαφωνία του με την έμμεση προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους βουλευτές διαφωνούν να απέχουν από την ψηφοφορία αντί να καταψηφίσουν. «Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή όταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ότι θες, πρέπει να ψηφίσεις», επισήμανε και δήλωσε πως εφόσον «δει στο χαρτί» το νομοσχέδιο, θα είναι υπέρ του νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε, επίσης, πως στα 33 χρόνια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, δεν θυμάται ποτέ να απείχε από ψηφοφορία σε όλα τα χρόνια του κοινοβουλευτικού του βίου και τόνισε πως δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μην υπερψήφισε ή καταψήφισε διατάξεις σύμφωνα με τα πιστεύω του. Υπενθύμισε μάλιστα ότι καθώς είχε καταψηφίσει μνημονιακές διατάξεις, είχε διαγραφεί με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Μιλώντας για τους υπουργούς που έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους, ο Νικήτας Κακαλμάνης σχολίασε αιχμηρά ότι «όταν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του και να φύγει. Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, φεύγει από τη θέση του».

Διαβάστε επίσης:

Ντρίμπλες Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Γάμος ομοφύλων: Συνεχίζονται οι φυγόκεντρες τάσεις στη ΝΔ – Υπουργοί και πρώην υπουργοί στο «χορό» των διαφωνιών

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνεί ο τομεάρχης Δικαιοσύνης με την κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24