search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:53
MENU CLOSE

Μέγαρα: Ένταλμα σύλληψης για τον πατριό του 4χρονου που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα – Σταθερή η κατάσταση του παιδιού, αποσωληνώθηκε

15.01.2024 19:20
nosokomeio paidon 65- new

 Ένταλμα σύλληψης για βαριές κατηγορίες, εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος του 23χρονου, που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια το 4χρονο αγοράκι από τα Μέγαρα.

Ενώ το παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ήδη με παρέμβαση της εισαγγελίας τα αδέλφια του έχουν απομακρυνθεί από το σπίτι, ασκήθηκε σε βάρος του 23χρονου ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. 

Ο φερόμενος ως δράστης της άγριας κακοποίησης του παιδιού, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί

Συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας για το 4χρονο αγοράκι, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» .

Το παιδί φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κατάγματα, μετά το βάρβαρο ξυλοδαρμό του από τον σύντροφο της μητέρας του, που «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Υστέρα από το βαρύ χειρουργείο που υποβλήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, αποσωληνώθηκε χθες και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, το παιδί ανταποκρίνεται στα νευρολογικά τεστ, που υποβάλλεται από τους θεράποντες γιατρούς. Συγκεκριμένα το 4χρονο αγοράκι ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, κινεί το δεξί χέρι και πόδι, ωστόσο ακόμα δεν είναι σε θέση να κινήσει το αριστερό χέρι και πόδι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν, το παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα μετά από κακοποίηση που υπέστη από τον 23χρονο Ρομά, την περασμένη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, την περασμένη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Χθες, Κυριακή, αποσωληνώθηκε και ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου, ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου. Παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή κατάσταση.

Αναφορικά με τα άλλα τρία αδέλφια του, αγοράκια, 11, 10 και 8 ετών, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Ορθοπεδικό τμήμα από τις 11 Ιανουαρίου στο ίδιο νοσοκομείο, μαζί με τη μητέρα τους, μετά από εντολή του εισαγγελέα ανηλίκων.

Θυμίζουμε ότι και τα τέσσερα παιδιά, ήταν κακοποιημένα καθώς βρεθήκαν παλαιοτέρα τραύματα στο σώμα τους, ενώ το 8χρονο αγοράκι μετά από τον ιατρικό έλεγχο διαγνώστηκε με κάταγμα στο χέρι το οποίο αντιμετωπίστηκε χειρουργικά την ίδια μέρα που εισήχθη στο παίδων.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν

«1. O ασθενής (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, που νοσηλεύεται στοΓ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από 10.01.2024 με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα (μετά από κακοποίηση), χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις 12.01.2024.

2. Αποσωληνώθηκε στις 14.01.2024 και έκτοτε ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου. Παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή κατάσταση.

3. Όσον αφορά τατρία (3) ανήλικα αδέλφια του, τα οποία εισήχθησαν στις 11.01.2024 κατόπιν προφορικής εντολής τηςΕισαγγελίας Ανηλίκων Αθήνας : Άρρεν ( Χ.M.-Γ.) , έντεκα (11) ετών Άρρεν (Χ. Π.-Α.) , δέκα (10) ετών Άρρεν (Χ. Τ.-Γ., οκτώ ( ετών) – Έχει ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική εκτίμησή τους και οέλεγχος μεταδοτικών νοσήματων. – Έχουν εξετασθεί από ιατροδικαστή. – Παραμένουν νοσηλευόμενα στο Ορθοπεδικό Τμήμα συνοδευόμενα από την μητέρα τους».

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Ομάδα 30 ατόμων έκανε «ντου» σε νοσοκομείο – Χτύπησαν γιατρούς και νοσηλευτές

Δολοφονία Ζαμπούνη: Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για τη διαρροή βίντεο από την μαφιόζικη εκτέλεση στο Νέο Κόσμο

Δίκη για Μάτι: Ευθύνες στο λιμενικό επέρριψε ο Φωστιέρης – «Ορθώς δεν έγινε απομάκρυνση θα είχαμε 200 νεκρούς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:51