search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:58
MENU CLOSE

Βόλος: Στον ανακριτή ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του – Δεν είναι δολοφόνος, δήλωσε ο Κούγιας

15.01.2024 15:21
volos apologia 654- new

Το κατώφλι του ανακριτή στα δικαστήρια του Βόλου πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο 50χρονος δράστης της δολοφονίας του 33χρονου κουνιάδου του, επειδή έμαθε ότι βίαζε και εκβίαζε την κόρη του.


Ενώ η απολογία του ήταν προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι, ζητήθηκε μικρή διορία, προκειμένου να φτάσει στον Βόλο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μαζί με τον Μιχάλη Βασιλικό έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του 50χρονου.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης βρέθηκε στα δικαστήρια, σε ήρεμη κατάσταση και χωρίς να σκύβει το κεφάλι. Στα δικαστήρια βρίσκονται επίσης οι κόρες και τα αδέλφια του, προκειμένου να του συμπαρασταθούν, όχι όμως και η σύζυγός του, η οποία είχε δηλώσει ότι δεν πιστεύει ότι ο αδελφός της βίασε την κόρη του κατηγορουμένου.



Ο 50χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. 

Μετά το γραφείο του ανακριτή, ο 50χρονος οδηγήθηκε στο κρατητήριο, όπου και παραμένει μέχρι να αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος.

Κούγιας: Δεν είναι εγκληματίας ο 50χρονος – Εκπυρσοκρότησε το όπλο

Ένας εκ των συνηγόρων του, ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο 50χρονος δεν είναι εγκληματίας, ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και χαρακτήρισε την υπόθεση ως δύσκολη, καθώς θα πρέπει να αναδειχθούν οι πραγματικές συνθήκες του εγκλήματος, αλλά και οι συνθήκες που προηγήθηκαν όπως και η προσωπικότητα του δράστη.

«Μαζί με τον εκλεκτό συνάδελφό μου εκ των κορυφαίων δικηγόρων τον κ. Μιχάλη Βασιλικό έχουμε αναλάβει δύσκολο έργο. Πρέπει να αναδείξουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις πραγματικές συνθήκες, ο οποίες προηγήθηκαν, οι συνθήκες την ώρα που έγινε η εκπυρσοκρότηση του όπλου, να αναδείξουμε την πραγματική προσωπικότητα του δράστη, να αναδείξουμε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι κανένας εγκληματίας, που αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια του, να δείξουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο δράμα σε αυτή την οικογένεια, που δυστυχώς αν εν είχε χάσει τη ζωή της η μητέρα των κοριτσιών και δεν έκανε αυτό τον νέο γάμο ο εντολέας μας τίποτα δεν θα είχε συμβεί.

Πριν έρθω εδώ εξετάστηκαν ως μάρτυρες η καθηγήτρια και η ψυχολόγος , στις οποίες είχε εκμυστηρευτεί το κοριτσάκι το δράμα που συνέβαινε επί εννέα χρόνια. Μια δύσκολη υπόθεση γιατί από την πλευρά της ποινικής προσέγγισης είναι η σοβαρότερη κατηγορία η αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής. Απειλείται ποινή ισόβιας καθείρξεως.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι ο νομοθέτης έχει επιφυλάξει ως ελάχιστη ποινή τα 2 χρόνια. Ήμουν δικηγόρος πολλά χρόνια πριν αυτού του δυστυχούς ανθρώπου που κάποιος του βίασε και του σκότωσε ένα 12χρονο παιδί στο Άργος. Η ποινή που του επιβλήθηκε επειδή σκότωσε τον βιαστή και δολοφόνο του παιδιού του έξω από τα δικαστήρια λίγο πριν ανακριθεί ήταν 2,5 χρόνια.

Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη ώστε αυτό το δράμα που υπάρχει με 3 κορίτσια, με ανώτατες σπουδές, με τεράστιο θύμα ένα κοριτσάκι από τα 9 έως τα 18 του χρόνια, στο οποίο ασελγούσε βάσει των αποδείξεων που έχουμε, πρέπει να σεβαστούμε τη μνήμη του θύματος, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να πούμε την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Με κλεμμένο Lexus οι εκτελεστές του Ζαμπούνη

Ηφαίστειο Σαντορίνης: Επιστήμονες ανακάλυψαν έκρηξη 520.000 ετών – Έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή που εξαφάνισε τον Μινωικό πολιτισμό (photos)

Καιρός: Θα ζήσουμε τρεις εποχές σε μία εβδομάδα, λέει ο Κλεάρχος Μαρουσάκης – 19 βαθμοί την Παρασκευή, χιόνια το Σάββατο (Χάρτες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:58