search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:16
MENU CLOSE

Μπλίνκεν: Εγκλωβίστηκε στο Νταβός μετά από βλάβη στο αεροσκάφος του

17.01.2024 18:36
BLINKEN-NEW

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δεν μπόρεσε να πετάξει στις ΗΠΑ από το Νταβός όπως είχε προγραμματιστεί την Τετάρτη λόγω κρίσιμης βλάβης στο αεροσκάφος του.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος αφού μεταφέρθηκε από το Νταβός με ελικόπτερο και επιβιβάστηκε στο τροποποιημένο Boeing 737, ενημερώθηκε ότι το αεροσκάφος είχε κριθεί μη ασφαλές για πτήση. Δεν ήταν δυνατή η αποκατάσταση μιας διαρροής οξυγόνου που είχε εντοπιστεί προηγουμένως.

Ένα μικρότερο αεροσκάφος τελικά τον μετέφερε στη Ζυρίχη ώστε στη συνέχεια να ταξιδέψει στην πατρίδα του, ενώ πολλοί από τους βοηθούς του και δημοσιογράφοι έπρεπε να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον με πτήση της γραμμής.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κόλλησε στην Ινδία μετά από μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο Νέο Δελχί λόγω μηχανικής βλάβης στο αεροπλάνο του. Το 2018, το αεροπλάνο της τότε καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ υπέστη επίσης δυσλειτουργία. 

Διαβάστε επίσης:

Υπό κράτηση στο αεροδρόμιο του Μονάχου ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Ρωσία: Άγρια επεισόδια σε διαδήλωση – Αναφορές για τραυματίες (Videos)

«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή: Το Ιράν ανακαλεί τον πρεσβευτή του από το Πακιστάν μετά τους βομβαρδισμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34