search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:43
MENU CLOSE

Μακρόν: «Η Γαλλία να μείνει Γαλλία» – Αλλαγές στην εκπαίδευση και επαναφορά της… ποδιάς για να συγκρατήσει διαρροές προς την ακροδεξιά

17.01.2024 19:47
macron

Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να μειώσει τον χρόνο έκθεσης των παιδιών στην οθόνη, να δοκιμάσει την υποχρεωτική σχολική στολή και την ποδιά και συμφωνεί ότι όλοι οι μαθητές δημοτικού πρέπει να μάθουν τον εθνικό ύμνο, είπε σε συνέντευξη Τύπου, υποσχόμενος εφαρμογή της «κοινής λογικής» στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος προσπαθεί να περιορίσει τα πιθανά κέρδη της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, εξέθεσε το όραμά του για τα επόμενα χρόνια, εστιάζοντας στον νόμο και την τάξη, την εκπαίδευση και την υπέρ των επιχειρήσεων πολιτική, λίγες μέρες μετά τον διορισμό του νεότερου πρωθυπουργού της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο Μακρόν είπε ότι το σχέδιό του είναι «η Γαλλία να παραμείνει Γαλλία». Επικεντρώθηκε στις πολιτικές υπέρ των ψηφοφόρων χαμηλού έως μεσαίου εισοδήματος και υποσχέθηκε να ενισχύσει τις επιχειρήσεις μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

Ο Μακρόν είπε ότι ζήτησε πρόσφατα την άποψη επιστημόνων ώστε «προσδιορίσουν την καλύτερη χρήση των οθονών» για μικρά παιδιά. Είπε ότι οι γαλλικές οικογένειες αισθάνονται χαμένες ως προς τον χρόνο που πρέπει να έχουν τα παιδιά με τηλεόραση, τηλέφωνο και υπολογιστή. Είπε ότι οι επιστήμονες πρέπει να δώσουν σαφείς οδηγίες για να πουν: «Πριν από μια ορισμένη ηλικία, δεν είναι λογικό να βάζεις ένα παιδί μπροστά σε μια οθόνη».

Ερωτηθείς όμως ποια ηλικία και ποιοι πιθανοί περιορισμοί, είπε ότι δεν μπορεί να πει επί του παρόντος. «Μπορεί να υπάρξουν απαγορεύσεις, μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί», είπε.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι οι υποχρεωτικές στολές θα δοκιμαστούν σε περίπου 100 σχολεία, προσθέτοντας ότι θα υπάρχουν περισσότερα μαθήματα αγωγής του πολίτη και ότι όλα τα παιδιά στο γυμνάσιο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μαθήματα θεάτρου.

Είπε ότι ήθελε να εργαστεί για να αντιστρέψει τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη Γαλλία και να δημιουργήσει ένα εθνικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας. Είπε ότι η γονική άδεια θα αναδιαμορφωθεί, κάτι που, όπως είπε, θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες αποδοχές για περίοδο έξι μηνών για τον κάθε γονέα.

Καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο γαλλικό κοινοβούλιο, ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη. 

Είπε ότι το κόμμα της Λεπέν δεν είχε κανενός είδους βιώσιμο μανιφέστο και δεν είπε την αλήθεια στους ψηφοφόρους. «Η Εθνική Συσπείρωση έχει γίνει το κόμμα του εύκολου θυμού», είπε.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι «δεν έχει μετανιώσει» που υπερασπίστηκε το «τεκμήριο αθωότητας» του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, καθώς ο σταρ του κινηματογράφου βρίσκεται υπό επίσημη έρευνα για βιασμό και υπό έλεγχο για σεξιστικά σχόλια. Φεμινίστριες και πολιτικοί της αριστεράς είχαν αντιδράσει με οργή όταν ο Μακρόν τον περασμένο μήνα περιέγραψε τον Ντεπαρντιέ ως στόχο «ανθρωποκυνηγητού».

Ο Μακρόν είπε: «Αν μετανιώνω για ένα πράγμα, είναι ότι δεν τονίζω αρκετά τη σημασία των λόγων των γυναικών που είναι θύματα αυτού του είδους βίας».

Ο Μακρόν είπε ότι θα ταξιδέψει στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα για να ολοκληρώσει μια διμερή συμφωνία εγγύησης ασφάλειας και το Παρίσι θα παραδώσει στο Κίεβο πιο εξελιγμένα όπλα τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Δυσοίωνες προβλέψεις για την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα – «Θα διαρκέσει μήνες»

Κωνσταντινούπολη: Μυστήριο με την Ελληνίδα που νοσηλεύεται – Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο

Υπό κράτηση στο αεροδρόμιο του Μονάχου ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:43