search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 12:37
MENU CLOSE

Πειραιάς: Σε ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία η έκρηξη τα ξημερώματα – Τρικάκια για την Παλαιστίνη στο σημείο

17.01.2024 16:45
zim etaireia peiraias – new

Σε ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ανήκουν τα γραφεία έξω από τα οποία εξερράγη τα ξημερώματα της Τετάρτης αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η έκρηξη -από την οποία προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές- έγινε έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής Zim, της κύριας γραμμής μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του Ισραήλ.

Παράλληλα, οι άγνωστοι δράστες πέταξαν τρικάκια στο σημείο της επίθεσης που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα από την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς και το ισοπεδωτικό πέρασμα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή έξι ατόμων, τα οποία λίγη αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Αναφορά στο περιστατικό από την TradeWinds

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα TradeWinds, που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική πηγή πληροφόρησης στον κόσμο της ναυτιλίας, αναφέρεται στο περιστατικό στον Πειραιά.

Όπως μεταδίδει, στην έκρηξη χρησιμοποιήθηκαν δύο γκαζάκια.

Εκτός από τη Zim, στο ίδιο κτήριο γραφείων στεγάζεται και το ελληνικό υποκατάστημα της εταιρείας ναυτιλιακής ασφάλειας Diaplous Group.

Ναυτιλιακά περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Ισραήλ ή έχουν συναλλαγές με τη χώρα, αποτελούν ήδη αντικείμενο επιθέσεων στη θάλασσα από τους Χούθι, που ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις της Υεμένης.

Το TradeWinds σημειώνει ότι οι επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες είναι συχνές στην Ελλάδα. Συχνά, έχουν πολιτικά κίνητρα και εκτελούνται από ακτιβιστές που στοχεύουν κρατικές οργανώσεις, σπίτια και γραφεία πολιτικών ή εταιρείες με τις πολιτικές των οποίων διαφωνούν.

Οι μετοχές της Zim και των δεξαμενόπλοιων καταγράφουν ισχυρά κέρδη στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης μετά τις επιθέσεις των Χούθι.

Παράλληλα, το δημοσίευμα κάνει αναφορά σε ακόμα μία επίθεση τον περασμένο μήνα, όταν ένας μεγάλος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο κέντρο του Πειραιά έξω από άλλο κτήριο γραφείων που στεγάζει καταστήματα και ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η NorthStandard, η Estoril Navigation, η Primerose Shipping και η Tototheo Maritime.

Αυτή η έκρηξη είχε διαλύσει το ισόγειο του κτηρίου και έσπασε τα παράθυρα μέχρι τον δεύτερο όροφο, αλλά δεν διατάραξε σοβαρά τη λειτουργία των εταιρειών.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: «Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε» φέρεται να είπε ο κρεοπώλης σε συγκρατούμενό του – Μηνύσεις κατέθεσε η οικογένεια του 31χρονου

Φρίκη στον Βοτανικό: 8 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο στον 33χρονο που σκότωνε αδέσποτες γάτες

Νέος Κόσμος: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ζαμπούνη – Στρατιωτική η εκπαίδευση των εκτελεστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 12:28