search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:25
MENU CLOSE

Η «ιδιαίτερη σχέση» του Νόβακ Τζόκοβιτς με ένα … δέντρο

18.01.2024 12:14
tzokovits-dentro
Photo: Instagram

«Απλά μου αρέσει. Μου αρέσουν οι ρίζες, ο κορμός, τα κλαδιά, τα πάντα». Αυτή την απάντηση έδωσε ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για την «ιδιαίτερη σχέση» που έχει αναπτύξει με ένα δέντρο στη Μελβούρνη!

Ο Τζόκοβιτς δεν θεωρείται τόσο αγαπητός, όσο άλλοι αστέρες του τένις, από τους φίλους του αθλήματος στην Αυστραλία, αλλά εξομολογήθηκε πως τα τελευταία 15 χρόνια έχει αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση στη Μελβούρνη και μάλιστα όχι με κάποιον άνθρωπο, αλλά με ένα δέντρο.

Μετά την  μάχη του στο γήπεδο Ροντ Λέιβερ Αρίνα, με τον Αλεξέι Ποπίριν, ο Σέρβος σταρ του τένις είχε εξομολογητική διάθεση και αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον βοτανικό κήπο της Μελβούρνης, όπου βρίσκεται το δέντρο που πάντα επισκέπτεται όταν βρίσκεται στην αυστραλιανή πόλη. 

«Υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέντρο, με το οποίο μπορώ να πω πως έχω αναπτύξει ειδική σχέση, τα τελευταία 15 χρόνια. Αγαπώ κάθε γωνία του βοτανικού κήπου. Νομίζω ότι είναι ένας απίστευτος θησαυρός για τη Μελβούρνη, που έχει ένα τέτοιο πάρκο και την φύση στο κέντρο της πόλης. Συνδέομαι με αυτό το συγκεκριμένο δέντρο. Μου αρέσει. Μου αρέσουν οι ρίζες, ο κορμός, τα κλαδιά, τα πάντα. Άρχισα να σκαρφαλώνω στο δέντρο πριν από χρόνια. Έχω σύνδεση με αυτό», εξομολογήθηκε ο τενίστας.

Οι κάτοικοι της Μελβούρνης λένε πως έχουν δει τον Τζόκοβιτς πολλές φορές δίπλα στο συγκεκριμένο δέντρο, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της εφημερίδας Age.

Κι όταν ρωτήθηκε τι συμβαίνει, εξήγησε ότι το δέντρο ασκεί πάνω του ευεργετική επίδραση, καθώς τον βοηθάει να χαλαρώνει και να διαλογίζεται. Μάλιστα όταν του ζητήθηκε να πει που ακριβώς βρίσκεται, ο τενίστας προσπάθησε να μην γίνει πιο συγκεκριμένος για να προστατεύει την αίσθηση ιδιωτικότητας.

«Είναι ένα συγκεκριμένο δέντρο, δεν μπορώ να αποκαλύψω ποιο ακριβώς, θα προσπαθήσω να το κρατήσω μυστικό για μένα, για να έχω τον δικό μου χρόνο όταν βρίσκομαι εκεί. Μου αρέσει να γειώνομαι και να συνδέομαι με αυτόν τον παλιό φίλο», είπε.

Το 2016 ο Τζόκοβιτς είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του καθώς χαλάρωνε μπροστά στο αγαπημένο του δέντρο στη Μελβούρνη. «Αυτό το δέντρο βρίσκεται εδώ για πολύ μεγάλο διάστημα, πολύ μεγαλύτερο από οποιονδήποτε από μας», έγραψε κάτω από τη φωτογραφία. «Φανταστείτε πόση ενέργεια έχει. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να περνώ κάποιο χρόνο στη φύση», πρόσθεσε.

«Ο αγαπημένος φίλος μου στη Μελβούρνη. Είμαι ευτυχισμένος κάθε φορά που συνδεόμαστε», έγραψε επίσης το 2017, ανεβάζοντας μιαν άλλη φωτογραφία με φόντο το αγαπημένο του δέντρο.

Τα τελευταία χρόνια ο σταρ του τένις δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους λάτρεις του τένις, οι οποίοι έχουν δείξει να εκτιμούν περισσότερο αντιπάλους του, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ. Μάλιστα το 2022 αποβλήθηκε από το Αυστραλιανό Open, επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί για τον covid.

Διαβάστε επίσης:

1,38 εκατομμύρια δολάρια για σπάνιο αντίτυπο του «Spiderman» σε δημοπρασία

Κρίση στα σύνορα Πακιστάν-Ιράν: Υπάρχει κίνδυνος πολέμου; (videos)

ΝΑΤΟ: Θιασώτες του Ψυχρού Πολέμου ή μάντεις κακών οι στρατηγοί της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας; (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:24