search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:20
MENU CLOSE

Αλτσχάιμερ: Το συγκινητικό βίντεο που αποκαλύπτει το ασύλληπτο οικογενειακό δράμα που ζουν χιλιάδες άνθρωποι και στην Ελλάδα

19.01.2024 08:54
alzheimer

Ένα εξαιρετικά συγκινητικό βίντεο, κάνει το γύρο του διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, αναδεικνύοντας με τον πιο ανθρώπινο τρόπο, τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, την πιο συχνή μορφή της άνοιας αλλά και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ένας άντρας πάνω από 70 ετών και μια έγκυος νεαρή γυναικά, κάθονται σε ένα παγκάκι μιας στάσης λεωφορείου και κάνουν μια συνηθισμένη κουβέντα, μέχρι που η σκληρή πραγματικότητα αναδεικνύει, σε όλο της το μεγαλείο, την τραγωδία που βιώνουν βασανιστικά κάθε μέρα, οι ασθενείς αλλά και οι φροντιστές των ανθρώπων, που έχουν άνοια.

Είναι πράγματι σκληρό για τον ασθενή που προσπαθεί να βρει ένα στοιχείο να πιαστεί, για να βγει από τη σύγχυση και τη θολούρα, που έχουν «στοιχειώσει» το μυαλό του και δεν μπορεί να θυμηθεί την κόρη, τον γιο, τη σύζυγο, που έχει δίπλα του και τους βλέπει σαν ξένους.

Αυτή η ύπουλη νόσος, όμως, είναι ιδιαίτερα σκληρή και για τους φροντιστές αυτών των ασθενών, καθώς βλέπουν τον άνθρωπο τους να τους μιλάει στον πληθυντικό, σαν ξένος, να μην  τους αναγνωρίζει, να χάνει τον προσανατολισμό του, να μην τρώει, να αδυνατίζει και να συρρικνώνεται μέρα με την ημέρα, να μην μπορεί να περπατήσει, να καθηλώνεται στο αναπηρικό αμαξίδιο, να μην μπορεί μιλήσει και σιγά σιγά -μέσα από το απλανές βλέμμα του- να χάνεται σε σκοτεινά μονοπάτια όπου κάθε δύσκολη, πικρή αλλά και γλυκιά ανάμνηση, από την ζωή που «χτίσανε» μαζί, σταδιακά να σβήνει για πάντα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας υπάρχουν 160.000 χιλιάδες ασθενείς. Το μέλλον ωστόσο είναι δυσοίωνο καθώς οι προβλέψεις των επιστημόνων, αναφέρουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων με άνοια θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Το δράμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία παρά μόνο φάρμακα του φρενάρουν τα συμπτώματα της νόσου … για λίγο.

Διαβάστε επίσης:

Οι ξηροί καρποί που «προστατεύουν» την καρδιά – Μια «χούφτα» την ημέρα αρκεί!Οι ξηροί καρποί που «προστατεύουν» την καρδιά – Μια «χούφτα» την ημέρα αρκεί!

«Θερίζει» ο κορωνοϊός: Στους 103 οι νεκροί και στους 68 οι διασωληνωμένοι – Αυξημένα και τα κρούσματα γρίπης

Βαλτάς απαντά στον ΠΙΣ: «Ναι» στα εμβόλια κατά της Covid στα φαρμακεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:14