search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:12
MENU CLOSE

Κoινή εκλογική κάθοδο στις ευρωεκλογές συζητούν δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

23.01.2024 18:10
rizospastiki-aristera-new

Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις, που θα επιτρέψουν τη συνεργασία δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ (22/1) σε μία κατάμεστη αίθουσα στο cinema studio στην Αθήνα.

Επρόκειτο για μία ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην οποία κάλεσαν 45 διανοούμενοι, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, αυτοδιοικητικοί από τον ευρύτερο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εισηγητές ήταν η Ηρώ Διώτη, η Ελευθερία Κουμάντου, η Δήμητρα Ρομποτή, ο Χρήστος Λάσκος και ο Κώστας Λαπαβίτσας, και συντονιστής της συζήτησης ο Γιάννης Κουζής. 

Όλοι οι εισηγητές υπογράμμισαν την ανάγκη «της ενότητας και συνεργασίας όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, για να ασκήσουν αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να στηρίξουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ακρίβεια, στέγη, μισθούς και συντάξεις, περιβάλλον, δικαιώματα δημόσια υγεία και παιδεία, να προβάλλουν μία εναλλακτική φιλολαϊκή και ελπιδοφόρα πρόταση διεξόδου και να συζητήσουν τις προϋποθέσεις για κοινή εκλογική κάθοδο στις προσεχείς ευρωεκλογές».

Από τις πολιτικές οργανώσεις που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία μίλησαν ο Νίκος Θεοχαράκης από το ΜΕΡΑ25, η Μαριάνα Τσίχλη από την ΛΑΕ-ΑΑ και η Τόνια Κατερίνη από την ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ.

Από πολιτικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση μίλησαν ο Χρήστος Τουλιάτος από την ΑΡΑΝ/Κ-Σχέδιο, η Μαρία Μπόλαρη από τη ΔΕΑ και ο Γιώργος Σαπουνας από την ΑΠΟ.

Επίσης, από τους συμμετέχοντες μίλησαν οι Θανάσης Καμπαγιάννης, Λεωνίδας Βατικιώτης και Γιάννος Γιαννόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από Πολάκη για το σκίτσο του Μάκρη

Επιστολική ψήφος: Να αναθεωρήσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ τη στάση τους ζήτησε ο Χαρίτσης – Κόντρα με την Κεραμέως

Γάμος ομοφύλων: «Ιερός πόλεμος» από την Εκκλησία – «Ουδέν σχόλιον» από την κυβέρνηση μετά το ομόφωνο «όχι» – Ανησυχία για τις επιστολές σε βουλευτές και πιστούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:11