search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:00
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: Ο δράστης πιθανόν να αιφνιδίασε τον Μπάμπη – Ο διάλογος του κρεοπώλη με τον εισαγγελέα – Όλα τα νεότερα στοιχεία

23.01.2024 21:29
mesologgi-12

Το ενδεχόμενο ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι να αιφνιδίασε το θύμα του, ερευνούν οι αρχές, καθώς δεν υπάρχουν σημεία πάλης.

Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν αν προηγήθηκε καβγάς, αλλά από τις ενδείξεις που υπάρχουν, ο δράστης δεν φαίνεται να προσπάθησε να κρύψει τη σορό του 31χρονου, καθώς ενδεχομένως να πίστευε ότι θα την εξαφανίσουν άγρια ζώα της περιοχής. Εξάλλου η σορός φέρει δαγκωματιές από ζώα.

Την ίδια ώρα, ο κρεοπώλης επιμένει στη σκληρή στάση που κράτησε από την αρχή, ισχυριζόμενος ότι δεν σκότωσε αυτός τον Μπάμπη Κούτσικο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτικών αρχών που τον έφεραν ενώπιος ενωπίω με τα στοιχεία που διαθέτουν εις βάρος του.

«Ο Μπάμπης έψαχνε για θησαυρούς»

Ο 50χρονος κρεοπώλης κατά την απολογία του επιχείρησε να «κάψει» το οικονομικό κίνητρο, λέγοντας ότι τον είχε ξεπληρώσει. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα -τα οποία δεν κατονόμασε- στρέφοντας τις υποψίες σε αυτούς.

Όπως μεταδίδει το MEGA, ο κρεοπώλης, υποστήριξε είχε δανειστεί από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ κι ότι επέστρεψε σε πρώτη φάση 6.500 ευρώ και την περίοδο των εορτών τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Τη μοιραία μέρα είπε ότι του ζήτησε ο Μπάμπης να τον πάει στην περιοχή των παλιών ΤΕΙ κι ότι όταν έφτασαν του πρότεινε να κάνουν γύρες κι ότι εκείνος δέχθηκε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Ο διάλογος του εισαγγελέα με τον κρεοπώλη

Το Action24 έδωσε στη δημοσιότητα μέρος του διαλόγου που είχε ο εισαγγελέας με τον 50χρονο κρεοπώλη, που είναι ενδεικτικός για την στάση που έχει κρατήσει όλες αυτές τις ημέρες.

Εισαγγελέας: Έχουμε το αυτοκίνητό σου καταγεγραμμένο σε κάμερα, περνάει από το σημείο. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

Κρεοπώλης: Δεν ξέρω τίποτα.

Εισαγγελέας: Πώς δεν ξέρεις. Βλέπουμε να περνάς από το σημείο…

Κρεοπώλης: Δεν γνωρίζω τίποτα.

Εισαγγελέας: Σε βλέπουμε ότι είσαι εσύ.

Κρεοπώλης: Δεν λέω τίποτα.

Εισαγγελέας: Μα έχουμε το στίγμα από το κινητό σου, γιατί δεν το παραδέχεσαι;

Ο κρεοπώλης δεν απάντησε τίποτα.

Βρέθηκε φυσίγγιο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε ο Μπάμπης – Πήραν DNA από τον κρεοπώλη

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη. Φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης Κούτσικος στο Μεσολόγγι. Το φυσίγγιο είναι για αγριογούρουνα, παρόμοιο δηλαδή με αυτό που ο δράστης πυροβόλησε το θύμα, και βρέθηκε σήμερα το πρωί, σε μικρή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το σημαντικό εύρημα αυτό, όπως και οι δύο καραμπίνες του κρεοπώλη θα μεταφερθούν στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν το φυσίγγιο έχει σχέση με την δολοφονία του νεαρού κυνηγού.

Οι ερευνητές της αστυνομίας, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την πέταξε.

Έτσι αύριο στη περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου έγινε η δολοφονία, θα φτάσουν ναρκαλιευτές του Στρατού και με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο  μαγνήτη για ανασύρσεις  μεταλλικών αντικειμένων, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του ο νεαρός κυνηγός.

Πήραν DNA από τον κρεοπώλη

Την ίδια ώρα, τη λήψη DNA από τον 50χρονο κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, ζήτησαν οι δικαστικές αρχές για να συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στη σορό του θύματος.

Ο 50χρονος που είναι ο κύριος ύποπτος για το έγκλημα δεν ενημερώθηκε χθες από την ανακρίτρια ότι η σορός του 31χρονου βρέθηκε, αλλά το έμαθε αργότερα από τους αστυνομικούς.

Σε χάρτη η διαδρομή που ακολούθησε ο κρεοπώλης

Οι αναλυτές της αστυνομίας, αποτύπωσαν σε χάρτη την διαδρομή που ακολούθησε με το αυτοκίνητό του ο κρεοπώλης στο Μεσολόγγι μετά την δολοφονία του Μπάμπη. Όπως φαίνεται στο χάρτη, ο 50χρονος δεν έστριψε δεξιά από την οδό Ναυπάκτου για να πάει σπίτι του, αλλά έστριψε αριστερά στην οδό Σπύρου Μουστακλή και κινήθηκε προς την λιμνοθάλασσα.

Στο τέλος του δρόμου, στις 21:45 το βράδυ στις 4 Ιανουαρίου, εκπέμπει σήμα για τελευταία φορά το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου.



Στη συνέχεια κλείνει το κινητό τηλέφωνο, και όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το πέταξε στη λιμνοθάλασσα και επέστρεψε σπίτι του. Εκεί επικεντρώνονται οι έρευνες λιμενικού και εθελοντών για το iphone του θύματος.

Ένα άλλο στοιχείο προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση είναι πως ο δράστης πυροβόλησε μια φορά το θύμα, ενώ ήταν σκυμμένο από μπροστά και πλάγια στην αριστερή ωμοπλάτη και στο σώμα του 31χρονου ο ιατροδικαστής εντόπισε 10 σκάγια που είναι για αγριογούρουνο.

«Θυμήθηκε» ο κρεοπώλης – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 50χρονος κατηγορούμενος άλλαξε την ιστορία και τα περί κενών μνήμης και τώρα προσπαθεί να εξηγήσει τι έκαναν με τον Μπάμπη στην περιοχή των φωτοβολταϊκών.

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με τον Μπάμπη και όταν είδε τη θήκη με το όπλο που είχε μαζί του το 31χρονος τον ρώτησε αν θα πάει για κυνήγι χωρίς να παίρνει από τον δολοφονημένο σαφή απάντηση. Πρόσθεσε ότι το ραντεβού της μοιραίας ημέρας κλείστηκε στο κρεοπωλείο.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση των ανακριτικών αρχών ότι «παρά τη διαφορά ηλικίας που έχετε με τον Μπάμπη Κούτσικο είχε την ελευθεριότητα να σας ζητήσει να τον πάτε κάπου και ακολούθως να του φέρετε και αναψυκτικό. Δεν οφείλετε η συμπεριφορά του αυτή σε κάποιου είδους οικονομικής εξάρτησης σας από αυτόν» ο κρεοπώλης απάντησε ότι: «Ναι, μπορεί να είχαμε διαφορά ηλικίας, αλλά η σχέση μας ήταν τέτοια που το επέτρεπε και ο Μπάμπης δεν είχε μεταφορικό μέσο. Όχι δεν υπήρχε κάποια οικονομική εξάρτηση και μάλιστα όταν εγώ τα Χριστούγεννα του πρότεινα να του δώσω δωρεάν τα κρέατα για τις γιορτές δεν το δεχόταν με τίποτε».

Επιμένοντας οι αρχές στη συνάντηση που είχε ο 50χρονος με τον 31χρονο ρώτησαν τον κατηγορούμενο «Πότε κανονίσατε να συναντηθείτε στις 4 Ιανουαρίου. Αυθημερόν; Αυτός σας το ζήτησε; Πως εξηγείτε ότι ο Χαράλαμπος Κούτσικος είχε ήδη ενημερώσει από τις 18:25 τον Δ. Κ. ότι θα συναντιόσασταν;». Από την πλευρά του ο 50χρονος απάντησε ότι «Όπως σας είπα και προηγουμένως κανονίσαμε όταν ήρθε στο μαγαζί στις 4 Ιανουαρίου 2024 και περί ώρα 17:30».

Όσον αφορά τον λόγο της συνάντησης και τι φορούσε ο 31χρονος ο κρεοπώλης απάντησε ότι «όταν συνάντησα τον Χαράλαμπο Κούτσικο αυτός είχε μια θήκη για όπλο, δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν δικό του ή κάποιο άλλο. Εγώ ξέρω ότι ο Μπάμπης είχε μόνο ένα όπλο το οποίο είχε αγοράσει από τον Χ.Μ. δεν θυμάμαι πότε ,μάλλον πέρυσι και ήταν μια καραμπίνα. Ούτε φυσίγγια είδα, ούτε το κινητό του και κατάλαβα ότι μέσα στη θήκη πρέπει να είχε όπλο επειδή η θήκη ακουμπούσε στο πόδι μου. Θυμάμαι ότι φορούσε παντελόνι παραλλαγής το οποίο όμως είχε σκούρο χρώμα και από πάνω ένα ζακετάκι ή μπουφάν δεν θυμάμαι και ούτε είδα την μπλούζα που φορούσε από μέσα. Τα ρούχα αυτά ήταν παλιά. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τον ρώτησα «τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;» και αυτός μου είπε «κάπου που με περιμένει κάποιος» και εγώ υπέθεσα ότι θα πάει για κυνήγι με κανένα ξάδερφό του και δεν μου λέει».

Σημαντικό είναι και το στοιχείο από την κατάθεση του κρεοπώλη ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε ότι για περίπου 40 με 45 λεπτά έκαναν βόλτα με τον Μπάμπη. «Κινηθήκαμε όλο ευθεία μπροστά στα φωτοβολταϊκά στη θέση 7 του χάρτη και μετά σε σχέση με την παλιά εθνική οδό και το Μεσολόγγι κινηθήκαμε προς στα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά και εκεί φέρναμε γύρες. Δεν μπορώ να σας υποδείξω στο χάρτη γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από το χάρτη πως είναι η περιοχή αλλά και ούτε με τους αστυνομικούς αν πήγαινα θα μπορούσα να τους δείξω γιατί ήταν βράδυ και ο Μπάμπης μου έδειχνε το δρόμο. Η βόλτα αυτή κράτησε 40 με 45 λεπτά».

Διαμπερή τραύματα στη σορό του Μπάμπη

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το πιθανότερο είναι ο δράστης να μην πυροβόλησε πισώπλατα τον 31χρονο, αλλά πρόσωπο με πρόσωπο και αυτό γιατί βρέθηκαν διαμπερή τραύματα.

Η αρχική εκτίμηση για τα πισώπλατα τραύματα προέκυψε γιατί η σορός βρέθηκε μπρούμυτα και έγιναν άμεσα αντιληπτά τα τραύματα στην πλάτη. Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα είχαν πύλη εισόδου από το εμπρόσθιο μέρος του σώματος.

Ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές με κυνηγετική καραμπίνα που χρησιμοποιείται για αγριογούρουνα. Περισσότερα στοιχεία θα εξαχθούν από τη βαλλιστική εξέταση που θα γίνει στο όπλο του κρεοπώλη, ενώ ο συλληφθείς δεν αποκλείεται ακόμα και να μεταβεί στην ανακρίτρια στο Μεσολόγγι για συμπληρωματική κατάθεση. Αυτή τη στιγμή, πάντως, κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας στην Πάτρα.

Χρησιμοποίησαν φυσίγγια για αγριογούρουνο

Σύμφωνα με τo Mega, το θύμα δέχτηκε πιθανότατα εννιάβολο ή δωδεκάβολο βλήμα για αγριογούρουνα ενώ σύμφωνα με κυνηγούς, μία τέτοια βολή είναι ικανή να σκοτώσει οτιδήποτε. Μάλιστα, όπως λένε, είναι σαν να έχει γαζωθεί από επτά σφαίρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega στον εντοπισμό του Μπάμπη φαίνεται να βοήθησε πολύ η κεραία που κατέγραψε το σήμα από την απέναντι πλευρά, από την περιοχή της Οβρυά Αχαΐας. Οι αστυνομικοί έκαναν μία επισταμένη έρευνα και δημιούργησαν ένα τρίγωνο όπου με βάση τα στίγματα είδαν πού μπορεί να είναι ο Μπάμπης.

Επιπλέον, ο κρεοπώλης επέμενε πως το πτώμα δεν θα βρεθεί καθώς στην περιοχή υπάρχουν τσακάλια και αγριογούρουνα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν φάει τη σορό του άτυχου Μπάμπη.

Υπενθυμίζεται πως η σορός εντοπίστηκε από τις Αρχές το απόγευμα της Δευτέρας (22/01). Έπειτα, το πρωί της Τρίτης (23/01), άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα από τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν περαιτέρω στοιχεία για το έγκλημα. Παράλληλα, θα εξεταστεί εκ νέου και το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

Η βεντάλια των ερευνών αναμένεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο το προσεχές διάστημα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο φονικό εμπλέκονται και άλλοι. Παράλληλα, επιχειρείται ο εντοπισμός του όπλου, με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του 31χρονου, με τις έρευνες να εστιάζουν στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Κρίσιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή

Άμεσα αναμένεται να δημοσιευθεί μάλιστα και το πόρισμα του ιατροδικαστή που αναμένεται να δώσει τα ακριβή αίτια θανάτου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Μπάμπης Κούτσικος.

Η αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσουν απαντήσεις για το αν η σωρός του άτυχου άνδρα, αφέθηκε ή μεταφέρθηκε, αν κυνηγήθηκε ή προσπάθησε να κρυφτεί, αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες.

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα που είχαν επικοινωνίες ή επαφές τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα, αλλά και με ανθρώπους που ίσως γνωρίζουν τι είχε γίνει πριν το μοιραίο βράδυ.

Η κηδεία του Μπάμπη Κούτσικου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥ.Φ.Α. ΓΕΡΑΚΑ: Η πρωταθλήτρια ομάδα ορεινής ποδηλασίας σε νέες… περιπέτειες

Η μάχη του «Andros Queen» με τα κύματα, ανοιχτά της Τήνου (Video)

ΕΛ.ΑΣ: Ξεκινούν την Πέμπτη περιπολίες με φορητές κάμερες οι αστυνομικοί – Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται πιλοτικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:58