search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:24
MENU CLOSE

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ηχηρό «όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Μαζικές πορείες σε όλη τη χώρα (photos/videos)

25.01.2024 15:54
panekpaideutiko-sillalitirio_2501_1920-1080_2_new

Μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Με πανό που έγραφε «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα», οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, έχοντας στο πλευρό τους πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, συνδικάτα και εργατικές οργανώσεις.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), τον Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο), το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας) και την Πάτρα.

Θεσσαλονίκη

Πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν φοιτητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο σχέδιο νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τα μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καμάρας και από εκεί ξεκίνησαν πορεία μέσω της Εγνατίας Οδού. Ένα μέρος των διαδηλωτών κινήθηκε μέσω της Εγνατίας και της Ίωνος Δραγούμη έως το ΥΜΑΘ, ενώ οι υπόλοιποι μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη έφτασαν επίσης στο ΥΜΑΘ και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Υπό κατάληψη τελούν πολλά τμήματα του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, κατόπιν σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν σε φοιτητικές συνελεύσεις. Στις περισσότερες σχολές η εξεταστική περίοδος επρόκειτο να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και στις περιπτώσεις αυτές δεν διενεργήθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων.

Επεισόδια στην Πατησίων

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πατησίων, μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ομάδα περίπου 50 ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο, άρχισαν να σπάνε τζαμαρίες σε καταστήματα, κατέστρεψαν φωτεινούς σηματοδότες και έβαλαν φωτιές σε κάδους στην οδό Στουρνάρη.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχονται διαδοχικά κύματα ψύχους και χιόνια και στην Αττική – Τι είναι η χειμωνιάτικη φωτοβολίδα, πότε έρχονται οι αλκυονίδες

Τέμπη: Στον σταθμάρχη «έριξε το μπαλάκι» ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train – «Η εταιρεία δε φέρει ευθύνη για την τραγωδία»

Τραβάει το σχοινί ο Ιερώνυμος: «Θα περιμένουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών και εάν επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:22