search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Κλειστή η Πανεπιστημίου (videos/photos)

25.01.2024 13:11
panekpaideutiko-sillalitirio_2501_1920-1080_new

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποιούν πορεία προς την Βουλή.

Λόγω του συλλαλητηρίου, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Έχει διακοπεί κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται σταδιακά να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς η πορεία θα κατευθύνεται στη Βουλή.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας), αλλά και στην Πάτρα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Επίσης, η ΔΟΕ αναφέρει ότι ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων και προκηρύσσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Διαβάστε επίσης:

«Πρωθυπουργός, υπουργός, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΣ συνένοχοι στο έγκλημα των Τεμπών» – Τι είπε η Μαρία Καρυστιανού (Video)

Εισαγγελέας στη δίκη Πισπιρίγκου: «Έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο Δασκαλάκης επιστρέφει στο σπίτι»

Η δήμαρχος Ζωγράφου αποκαλύπτει την συνομιλία με τον Κασσελάκη και πώς πρόσφερε το πατρικό του στην Ιωάννα Κολοβού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:09