search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:08
MENU CLOSE

Τραβάει το σχοινί ο Ιερώνυμος: «Θα περιμένουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών και εάν επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν»

25.01.2024 13:11
ieronymos new

Οι ιερείς δεν θα βαφτίζουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών. Οχι, τουλάχιστον, πριν ενηλικιωθούν.

«Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν». Αυτό δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ερώτημα, «τί θα κάνει η Εκκλησία με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών».

Η μη βάπτιση στην εκκλησία δεν δημιουργεί προβλήματα καθώς προβλέπεται από τον νόμο ονοματοδοσία χωρίς βάπτιση, ωστόσο αυτή η δυνατότητα ήταν μέχρι σήμερα επιλογή των γονιών και όχι αποτέλεσμα απαγόρευσης από την Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας τόνισε ότι για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών: «Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση.

Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών.

Επομένως, δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών.

Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Διαβάστε επίσης

«Πρωθυπουργός, υπουργός, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΣ συνένοχοι στο έγκλημα των Τεμπών» – Τι είπε η Μαρία Καρυστιανού (Video)

Μεσολόγγι: «Δεν θα εκπλαγώ αν υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις» λέει ο Τσούκαλης – Στο «μικροσκόπιο» το τετράδιο, ψάχνουν στον βάλτο καραμπίνα και κινητό (videos)

Καιρός: Έρχεται «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» – Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χιονίσει (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:08