search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από την καθολική εκκλησία – Δήλωση πάπα Φραγκίσκου

28.01.2024 14:44
kwnstantinoupoli_ekklisia_nekros

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο ένοπλους κουκουλοφόρους, που άνοιξαν πυρ, μέσα στην καθολική εκκλησία Santa Maria, στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Στο βίντεο, που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας στη γειτονιά Σαριγιέρ, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, διακρίνονται οι δύο κουκολοφόροι να βαδίζουν αργά με τα χέρια στις τσέπες.

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δύο ενόπλων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ με ένα όπλο διαμετρήματος 7,65 mm και σκότωσαν τουλάχιστον έναν άνθρωπο.

Από τύχη αποτράπηκε μεγαλύτερη σφαγή, καθώς μπλόκαρε το όπλο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δράστες είπαν κάτι στα αραβικά όταν μπήκαν στην εκκλησία.

Καταδίκη της ένοπλης επίθεσης

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, επισήμανε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, προσθέτοντας πως «κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Σαριγιέρ, ένας άνθρωπος που παρακολουθούσε τη λειτουργία δέχθηκε επίθεση με όπλο από δύο άτομα που φορούσαν μάσκες και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την άθλια επίθεση».

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, καταδίκασε την ένοπλη επίθεση. «Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ευρείας κλίμακας έρευνα για το θέμα. Όσοι απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους», επισήμανε.

Την καταδίκη του για την ένοπλη επίθεση εξέφρασε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση κατά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία Σάντα Μαρία στο Σαρίγερ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον CT που έχασε τη ζωή του και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς που προσπαθούν να διαταράξουν την ενότητα και την ειρήνη μας επιτιθέμενοι στους τόπους πίστης στην πόλη μας», ανέφερε.

Πάπας Φραγκίσκος: Στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σημειώθηκε ένοπλη επίθεση.

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ιταλός ΥΠΕΞ: Βέβαιος ότι οι τουρκικές αρχές θα συλλάβουν τους υπεύθυνους

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, εξέφρασε την καταδίκη της κυβέρνησης της Ρώμης για το τραγικό συμβάν. «Παρακολουθούμε την κατάσταση με την πρεσβεία και το προξενείο μας, είμαι βέβαιος ότι οι τουρκικές αρχές θα συλλάβουν τους υπεύθυνους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Λούβρος: Ακτιβίστριες για το κλίμα πέταξαν ντοματόσουπα στη Μόνα Λίζα

Τουρκία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο

ΗΠΑ: Στην Τουρκία η Νούλαντ μετά την πώληση μαχητικών F-16

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:10