search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:17
MENU CLOSE

Τεχεράνη: Εκτόξευσε για πρώτη φορά τρεις δορυφόρους ταυτοχρόνως

28.01.2024 17:06
iran

Το Ιράν εκτόξευσε σήμερα ταυτόχρονα τρεις δορυφόρους για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας τον πύραυλο μεταφοράς δορυφόρων Simorgh, που αναπτύχθηκε από το υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας δορυφόρος βάρους 32 κιλών και δύο νανοδορυφόροι κάτω των 10 κιλών ο καθένας εστάλησαν σε ελάχιστη τροχιά 450 χλμ, με τους δύο μικρότερους να προορίζονται για δοκιμές, μεταξύ άλλων, της τεχνολογίας γεωτοποθεσίας. Ο μεγαλύτερος δορυφόρος, που ονομάζεται “Mahda” και κατασκευάστηκε από την ιρανική Διαστημική Υπηρεσία, έχει στόχο να δοκιμάσει την ακρίβεια του πυραύλου Simorgh στη μεταφορά πολλαπλών φορτίων στο Διάστημα.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, το Ιράν έθεσε σε τροχιά τον δορυφόρο Sorayya με πύραυλο που κατασκευάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης, δημιουργώντας ανησυχίες μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων ότι η τεχνολογία οχήματος διαστημικής εκτόξευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς.

Χθες το Ιράν απέρριψε την καταδίκη από την πλευρά ευρωπαϊκών χωρών της εκτόξευσης του δορυφόρου Sorayya, λέγοντας ότι η τεχνολογική εξέλιξη στην αεροδιαστημική για ειρηνικούς σκοπούς είναι νόμιμο δικαίωμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Βατικανό: Συνελήφθη 51χρονος με μαχαίρι στην τσέπη – Τον «έπιασαν» τα μηχανήματα

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από την καθολική εκκλησία – Δήλωση πάπα Φραγκίσκου

Λούβρος: Ακτιβίστριες για το κλίμα πέταξαν ντοματόσουπα στη Μόνα Λίζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:14