search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:18
MENU CLOSE

Χαρακόπουλος κατά κυβέρνησης για τους αγρότες: Εξοργίζουν όσοι λένε για υποκινούμενες κινητοποιήσεις –  Λάθη, αστοχίες και καθυστερήσεις

30.01.2024 13:38
HARAKOPOULOS

Με σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης σχολίασε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Μανιφέστο» περιγράφει πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες όπως «απουσία ξεκάθαρων τοποθετήσεων για το τελικό ύψος των αποζημιώσεων των αγροτών, λάθη και τις καθυστερήσεις σε χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνονται και δεν τηρούνται,  αναπάντητα ερωτηματικά για το πως και πότε θα αποκατασταθούν οι υποδομές που καταστράφηκαν, αλλά και η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα στις πλημμυρισμένες περιοχές».

Όπως σημειώνει ο Μ.Χαρακόπουλος δημιουργούν μια εξαιρετικά «εύφλεκτη ύλη» στον Θεσσαλικό κάμπο, ενώ την ίδια ώρα χαρακτηρίζει «αστειότητες» τα όσα έχουν κυκλοφορήσει περί «υποκινούμενων κινητοποιήσεων» προσθέτοντας ότι τέτοιες κινήσεις εξοργίζουν τους αγρότες.

Αναλυτικά το σχόλιο του Μάξιμου Χαρακόπουλου:

«Ο αναβρασμός που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον αγροτικό κόσμο, μετά τις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία, καταδεικνύει ότι οι εύκολοι αφορισμοί για υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών του κάμπου είναι αστείοι και τους εξοργίζουν ακόμη περισσότερο. Το ενεργειακό κόστος, το κόστος εφοδίων και ζωοτροφών, το υψηλό κόστος άρδευσης σε συνδυασμό με τις προβληματικές πληρωμές των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την απουσία ξεκάθαρων τοποθετήσεων για το τελικό ύψος των αποζημιώσεων των αγροτών, τα λάθη και τις καθυστερήσεις σε χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνονται και δεν τηρούνται, τα αναπάντητα ερωτηματικά για το πως και πότε θα αποκατασταθούν οι υποδομές που καταστράφηκαν, αλλά και η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα στις πλημμυρισμένες περιοχές, απουσία ξεκάθαρων τοποθετήσεων για το τελικό ύψος των αποζημιώσεων των αγροτών, τα λάθη και τις καθυστερήσεις σε χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνονται και δεν τηρούνται, τα αναπάντητα ερωτηματικά για το πως και πότε θα αποκατασταθούν οι υποδομές που καταστράφηκαν, αλλά και η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα στις πλημμυρισμένες περιοχές, δημιουργούν μια εξαιρετικά “εύφλεκτη ύλη” στον Θεσσαλικό κάμπο.

Η κυβέρνηση κατεύθυνε μεγάλα ποσά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Προφανώς θα χρειαστούν κι άλλοι πόροι, επιμονή και καλύτερος συντονισμός. Είναι κρίμα, όμως, η όλη προσπάθεια να επισκιάζεται από λάθη, αστοχίες και ατυχείς συμπεριφορές».

Διαβάστε επίσης:

Γκρίνιες στη ΝΔ για τις πράσινες μεταγραφές στο ευρωψηφοδέλτιο – θρυαλλίδα η μετακόμιση Χριστοφιλοπούλου

Στη Βουλή η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό και την αναστολή πληρωμής ρεύματος στους αγρότες – Τι προβλέπει

Λόφος του Στρέφη: «Πανηγυρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι οι κάτοικοι» λέει ο Μπακογιάννης – Κατηγορεί για fake news τον Δούκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:18