search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Οι συγκλίσεις Κασσελάκη – Δένδια, το γεύμα στην Αθηναϊκή Λέσχη και οι δεκαπέντε διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ για τον γάμο

30.01.2024 06:01
kasselakis dendias 765- new

Καλημέρα σας

Πολύ θερμή κουβέντα έμαθα ότι είχαν χθες στο Πεντάγωνο ο Νίκος Δένδιας και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ενημερωθεί για τα θέματα του υπουργείου Άμυνας, ειδικά μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο των εξοπλισμών, που αφορά και στην προμήθεια της Τουρκίας με F16.

Οι πηγές μου, μού έλεγαν ότι στη συζήτηση πάνω βρέθηκαν αρκετές συγκλίσεις, ειδικά στο πώς πρέπει να χειρίζεται η χώρα την αγορά όπλων.   Ήτοι, να μην καταφεύγει με ευκολία στις εξοπλιστικές προμήθειες, με ό,τι σημαίνει αυτό για τους χειρισμούς της προηγούμενης περιόδου…

Και δεν ήταν μόνο σύγκλιση επί θεμάτων ή χειρισμών, αλλά και επί προσώπων, αν εννοείτε…

Γεύμα

Ο Δένδιας είχε και μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση προ ημερών, όπως μου μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Παρέθεσε γεύμα στην Αθηναϊκή Λέσχη με καλεσμένους τον προκάτοχό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αλκιβιάδη Στεφανή και την τέως ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Με την κίνησή του αυτή θέλησε να εμφυσήσει και αίσθημα ενότητας και συνέχειας, ασχέτως των επιλογών και των όποιων διαφορετικών προσεγγίσεων σε σειρά ζητημάτων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, σου λέει.

Καθότι δε στη Λέσχη συχνάζουν – τι άλλο να κάνουν άλλωστε εκτός από αμέριμνες βόλτες; – οι Παύλος και Νικόλαος των Γλύξμπουργκ, υπήρξε και ανταλλαγή χαιρετισμών αλλά και ψιλή κουβέντα – άλλως… small talk – μεταξύ των δύο παρεών.

Κάποια στιγμή μάλιστα πέρασε και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία γευμάτιζε επίσης σε άλλο τραπέζι εκείνη τη μέρα.

Τέλος στη σπερμολογία

Ο Κασσελάκης αποφάσισε να κόψει ο ίδιος, όσο πιο αποφασιστικά και ρητά γίνεται, τα σενάρια περί «μίνι ανασχηματισμού», δήθεν, στο επιτελείο του και κυρίως τη σπερμολογία ότι αλλάζει τη Δώρα Αυγέρη από εκπρόσωπο τύπο. Το μήνυμά του είναι ότι η Αυγέρη είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν κάποια βάση και ειδικά η Αυγέρη είναι από τους στενούς ανθρώπους του και της έχει μεγάλη πολιτική εκτίμηση.

Τώρα, κάτι άλλο να κάνει δεν μπορεί ο άνθρωπος με όλα αυτά που κυκλοφορούν.

Βέβαια, είναι επίσης δύσκολο να συγκροτήσει και το περίφημο «πολιτικό κέντρο» – αφήστε που δεν καίγεται ούτε ο ίδιος γι’ αυτό.

Αλλά όταν πάει να καταλήξει σε ένα σχήμα και αμέσως έρχονται παράπονα και αιτήματα τύπου «μην κόβεις αυτόν» και «βάλει και τον άλλον», το πράγμα μπερδεύεται τόσο που θα είναι κατόρθωμα εάν βγει άκρη μέσα σε αυτή τη εβδομάδα – ήταν να ανακοινωθεί από την περασμένη Παρασκευή σημειωτέον.

Πράσινοι διαφωνούντες

Δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτό που είδε (και άκουσε) στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι πληροφορίες που λένε για διαφοροποίηση κάποιων βουλευτών μεταφέρουν μία μάλλον συγκρατημένη εικόνα για τις διαθέσεις των πράσινων βουλευτών.

Οι διαφωνούντες με το νομοσχέδιο είναι περί τους 15. Άλλοι θα καταψηφίσουν και άλλοι συμβιβάζονται και με την αποχή.

Αρκεί να μην επιβάλλει ο Ανδρουλάκης κομματική πειθαρχία. Εκεί θα γίνει του… Κασσελάκη – και του κακού χαμού α λα ΣΥΡΙΖΑ μόλις ο Στέφανος μίλησε για πειθαρχία.

Ο Ιλχάν το είπε στη συνεδρίαση. Είναι καλύτερα το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει την αποχή ως κοινή στάση.

Αλλά ο πρόεδρος Νίκος δεν δείχνει να το σκέφτεται αυτό.

Να πιεστούν πάντως να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο όλοι αυτοί που διαφωνούν το βλέπω κομμάτι δύσκολο.

Εδώ δεν πείθεται ούτε ο Μανώλης ο Χνάρης από το Ρέθυμνο που είναι και κουμπάρος του Ανδρουλάκη, θα πειστούν οι άλλοι; 

Κι επειδή μιλάμε με ονόματα, σημειώστε τους αντίθετους με το νομοσχέδιο, ανεξάρτητα εάν προτιμούν καταψήφιση ή αποχή:

Λιακούλη πρώτη και καλύτερη, Κωνσταντινόπουλος, Μιχαηλίδης, Σταρακά, Παρασκευαίδης, Καζάνη, Μπουρχάν, Ιλχάν, Παρασύρης, Βατσινά, Πουλάς, Νικολαΐδης, Πάνας, Χνάρης φυσικά, ίσως και Μουλκιώτης.

Τις επιφυλάξεις τους τις έχουν κι άλλοι, όπως ο Κατρίνης, ίσως και η Γρηγοράκου, αλλά θα προτιμήσουν το ναι για να μην γιγαντωθεί το πρόβλημα.

Το αν θα καταφέρει ο Ανδρουλάκης να πείσει κάποιους από τους 15 διαφωνούντες είναι ένα δύσκολο, πλην αναγκαίο εγχείρημα – και το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη…

Διαβάστε επίσης:

Τα τρία μέτωπα που φοβίζουν την κυβέρνηση, οι υφυπουργοί που δεν θέλουν… γάμο και η «σοσιαλιστική» επαφή Κασσελάκη με Bierdon

Τέσσερα συμπεράσματα από τα γκάλοπ, το μήνυμα της Γιαννακοπούλου στον Ανδρουλάκη, το καμπανάκι από τον Μπούγα και η κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βορίδης και οι άλλοι, η Σεμίνα και ο φόβος της ονομαστικής ψηφοφορίας, η σφαγή στη γαλάζια ευρωλίστα και η δοκιμασία για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:57