search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 06:06
MENU CLOSE

Τέσσερα συμπεράσματα από τα γκάλοπ, το μήνυμα της Γιαννακοπούλου στον Ανδρουλάκη, το καμπανάκι από τον Μπούγα και η κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ

26.01.2024 06:10
ekloges-kalpi-1-new

Καλημέρα σας

Παρατηρούσα τα τέσσερα γκάλοπ – ομοβροντία δηλαδή – που βγήκαν χθες στον αέρα.

MRBMetron Analysis, Marc και GPO έδωσαν μία εικόνα από τις τάσεις στην κοινή γνώμη αυτή την εποχή.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι τα προβλήματα δεν τιθασεύονται, η κυβέρνηση έχει μέτριες επιδόσεις στα περισσότερα μέτωπα, η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές θα παιχτεί και πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει, αν θέλει να ανταποκριθεί στην απαίτηση των ψηφοφόρων του, να κινηθεί προς τα κεντροαριστερά και όχι προς τα αριστερά.

Κρατώ τα δύο τελευταία σημεία.

Οι απαντήσεις που δίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, σημαίνει ότι η πρόταση ορισμένων στελεχών για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Αριστερά θα κερδίσει έδαφος στην Κουμουνδούρου. Και, κυρίως, θα τεθεί σε ψηφοφορία στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση

Ως προς τη μάχη για τη δεύτερη θέση στις εκλογές, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζει στις περισσότερες δημοσκοπήσεις ένα μικρό προβάδισμα, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώνει, τουλάχιστον όχι ακόμα, ότι έχει δυναμική τέτοια, ώστε να πετύχει το διπλό στόχο του. Αφενός να κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση και αφετέρου να κινηθεί σε ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό προς την περιοχή του 20% και πάντως αρκετά πάνω από το 15%.

Το ποσοστό έχει σημασία πρέπει να σας πω.

Διότι, προβλέπω ότι μετά τη Νάντια Γιαννακοπούλου που έθεσε ως στόχο το 20%, θα το προσδιορίσουν το όριο αυτό κι άλλα στελέχη όσο προχωράμε προς τις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα ρηχά.

Οι διαφωνίες της Νάντιας

Η δε Νάντια μαθαίνω ότι δεν κρύβει τις διαφωνίες της με κάποιες επιλογές της ηγεσίας.

Προ ημερών μάλιστα ζήτησε να μην μιλήσει τελικά στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, διότι διαφωνούσε με τη γραμμή την οποία υιοθέτησε στο φινάλε της διαδικασίας το ΠΑΣΟΚ, για καταψήφιση.

Μάλιστα έστειλε και γραπτό μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη εξηγώντας τις διαφωνίες της.

Και ξαφνικά… Μπουγάς

Στο μεταξύ κάτι τρέχει εκεί στις κυβερνητικές κουΐντες και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά μέχρι ποιο σημείο θα φτάσουν οι διαφοροποιήσεις στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στα ξαφνικά (;) προέκυψε, για παράδειγμα, ο Γιάννης Μπούγας, υφυπουργός Δικαιοσύνης παρακαλώ, που διαμηνύει ότι προτιμά την αποχή από το να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Βλέπετε, μετά τον Μάκη Βορίδη, κάθε μέλος της κυβέρνησης παίρνει το θάρρος να κινηθεί προς την αποχή, χωρίς να κινδυνεύει άμεσα να εκδιωχθεί από τη θέση του.

Βέβαια, όταν πρόκειται για στέλεχος αρμόδιου υπουργείου, όπως η υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα η υποχρέωση υπερψήφισης είναι αυξημένη.

Αλλά και το Δικαιοσύνης, που ρυθμίζει τα θέματα οικογενειακού δικαίου, μία συναρμοδιότητα την έχει κανονικά, αλλά απομένει να αξιολογηθεί η δήλωση Μπούγα από το Μαξίμου.

Τα γυαλιά του Κασσελάκη

Παρατήρησα στα τελευταία βίντεο από τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φορούσε γυαλιά.

Δεν μας έχει συνηθίσει είναι η αλήθεια.

Αλλά ο Κασσελάκης πρέπει να σας πω έχει μυωπία. Και μάλιστα πάνω από πέντε βαθμούς, όπως μου είπε έγκυρη πηγή.

Τα γυαλιά τα χρησιμοποιούσε παλαιότερα αρκετά όσο ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ειδικά από τον καιρό που ήλθε στην Ελλάδα προτιμούσε τους φακούς επαφής.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βορίδης και οι άλλοι, η Σεμίνα και ο φόβος της ονομαστικής ψηφοφορίας, η σφαγή στη γαλάζια ευρωλίστα και η δοκιμασία για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Η Δόμνα στη Βραζιλία, ένας υπουργός στο Μεζέβ, η οργή για τους Ποταμίσιους, η βιασύνη της Ιεραρχίας και η ηρεμία της φιλοξενίας

Η αρμοδιότητα του γάμου στον Σκέρτσο αντί για τον Φλωρίδη, η εξέγερση της εκκλησίας, η απορία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32