search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:12
MENU CLOSE

Ο χουβαρντάς Δούκας των Αθηνών, η βόμβα Μιλένας και η ιδέα της αποχώρησης ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική και η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα μείζονα  

31.01.2024 06:01
καλλ

Καλημέρα σας

Ωραίος ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Δεν θέλει λέει το ένα εκατομμύριο ευρώ, που δίνει εταιρία – χωρίς παραμικρό συμφέρον δικό της – για τη διαμόρφωση του λόφου Στρέφη, γιατί λέει ότι… μπλα, μπλα, μπλα, και κανείς δεν κατάλαβε!

-Γιατί δεν του άρεσε ο σχεδιασμός του έργου; Ας πρότεινε κάτι καλύτερο – κοτζάμ καθηγητής είναι!

⁃ Δεν συμφωνούσε με τις διαδικασίες χρηματοδότησης; Ας τις άλλαζε  – η χορηγία εκεί ήταν!

⁃ Μπορεί να θέλει να συνεχιστεί η διευκόλυνση στην πρόσβαση στον λόφο του Στρέφη ομάδων πολιτών προς ικανοποίηση και χαλάρωση; Ας το δήλωνε και εννοείται ότι θα τον άκουγαν με χαρά!

⁃ Θέλει να διαμορφώσει τον εγκαταλελειμμένο χώρο με έξοδα των δημοτών; Να το δηλώσει και θα ακουστεί πολύ ευχάριστα από τους δημότες!

⁃ Θέλει να περάσει το μήνυμα, ότι στα λόγια και στην tv είναι «προχώ» και στη πράξη… παλιακός; Αν ναι, κρίμα, γιατί δεν αξίζει ούτε στον ίδιο, ούτε στην πόλη όλο αυτό!

Οπερετική διαδικασία

Προβληματισμός έμαθα υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ για τα όσα γίνονται στην εξεταστική για τα Τέμπη.

Στελέχη του Κινήματος εκτιμούν ότι η όλη διαδικασία φέρνει μεν κάποιες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, αλλά φοβούνται ότι στο τέλος της ημέρας θα γίνει αυτό που γίνεται συνήθως από την κυβερνητική πλειοψηφία: Γενικολογία και περίπου άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Μάλιστα, η Μιλένα Αποστολάκη μίλησε ευθέως για «μεθοδευμένη απόπειρα συγκάλυψης».

Έπεσε έμαθα και μία ιδέα εξόχως ενδιαφέρουσα στο τραπέζι. Μία ιδέα που θα έκανε ένα πάταγο και θα έφερνε πολλούς προς των ευθυνών τους: Να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από τις εργασίες της Επιτροπής. Δεν έγινε δεκτή τελικά. Αν και το σκέφτηκαν ορισμένοι πολύ σοβαρά.

Αλλά η αλήθεια είναι πως το Κίνημα ξεκίνησε (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) με αίτημα τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Και κατέληξε να παρακαλάει για να κληθούν στην εξεταστική κρίσιμης σημασίας μάρτυρες.

Θα έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες βλέπω. Αλλά να συνδράμει μέχρι τέλους το ΠΑΣΟΚ σε μία οπερετική διαδικασία δεν το πολυβλέπω…

Σοβαρότητα

Σαν να σοβάρεψαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή σοβάρεψαν τα στελέχη, καθώς έχουν σοβαρέψει (άσχημα) τα δημοσκοπικά μηνύματα και η βάση πιέζεται ψυχολογικά με αποτέλεσμα να το μεταδίδει αυτό στην ηγεσία.

Κάπως μπερδεμένο ακούγεται όλο αυτό, αλλά δεν είναι.

Διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντούν τα στελέχη του κόμματος που πηγαίνουν να μιλήσουν στις οργανώσεις – είναι κι αυτές οι πίτες οι πρωτοχρονιάτικες αυτή την περίοδο βλέπετε – σχετίζεται με το πεσμένο ηθικό των μελών. Τα οποία βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτος στις δημοσκοπήσεις. Και ναι μεν δεν πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει κάποια εκτίναξη τύπου «τραμπολίνο», αλλά δεν (ξε)κουνιέται ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο απογοητεύονται.

Γι’ αυτό και ο Κασσελάκης τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να διαμορφώσει μία ατζέντα αποκλειστικά με τα μείζονα θέματα – ακρίβεια, αγρότες, εθνικά θέματα κ.α.

Μένει να φανεί εάν στον επόμενο κύκλο των γκάλοπ θα έχει καλύτερη… σοδειά!

Μη… ενημέρωση

Κάτι συμβαίνει εκεί στο υπουργείο Παιδείας με την (μη) ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Για την ακρίβεια, με την υποβάθμιση της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση την παράκαμψη των αρμόδιων συντακτών.

Τα δελτία τύπου σπανίζουν. Μόνο δύο έχουν εκδοθεί από τον Ιούλιο! Και μάλιστα το προχθεσινό ήταν για άσχετο, προς το υπουργείο θέμα, καθώς το κλείσιμο των σχολείων για λόγους κακοκαιρίας είναι αρμοδιότητα της… Περιφέρειας.

Οι συνεντεύξεις στους συντάκτες του υπουργείου έχουν ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ οι νομοθετικές πρωτοβουλίες τούς ανακοινώνονται μέσω non paper, με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων με μία μικρή διαφορά όμως: Δεν συνοδεύονται με το κείμενο στο οποίο αφορούν αυτές οι ερωτήσεις και απαντήσεις…

«Ωραία» πράγματα. Ακατανόητα δηλαδή.

Να πεις ότι ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν το έχει με την επικοινωνία να το καταλάβω. Άρα, προφανώς πρόκειται για κάποια περίεργη επιλογή, τους λόγους της οποίας ουδείς καταλαβαίνει…

Διαβάστε επίσης:

Οι συγκλίσεις Κασσελάκη – Δένδια, το γεύμα στην Αθηναϊκή Λέσχη και οι δεκαπέντε διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ για τον γάμο

Τα τρία μέτωπα που φοβίζουν την κυβέρνηση, οι υφυπουργοί που δεν θέλουν… γάμο και η «σοσιαλιστική» επαφή Κασσελάκη με Bierdon

Τέσσερα συμπεράσματα από τα γκάλοπ, το μήνυμα της Γιαννακοπούλου στον Ανδρουλάκη, το καμπανάκι από τον Μπούγα και η κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:11