search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:24
MENU CLOSE

Οι υπουργοί «χορηγοί» των αγροτικών μπλοκ, ο ρυθμιστής Λοβέρδος, ο γρίφος με τη Νίνα και το δίλημμα του Ανδρουλάκη

01.02.2024 06:10
agrotes andoylakis kasimati 098- new

Καλημέρα σας

Αυτό το… τρέξιμο που ρίχνει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τους αγρότες, έχω μία υποψία ότι θα μετρήσει πολύ όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού.

Ο οποίος τοποθετείται λέει, μετά τις ευρωεκλογές.

Σε κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τόσο – ούτε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα έπρεπε να περιμένει τόσο, για να είμαστε ακριβείς.

Διότι όταν διαπιστώνονται εκκωφαντικές καθυστερήσεις, όπως αυτή με τη ρύθμιση (του Σκυλακάκη) για το ρεύμα ή η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας με τον κλάδο – ευθύνη του Αυγενάκη αυτό – η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση είναι μάλλον εκείνη που είχε εφαρμοστεί κάποτε στους ποδοσφαιρικούς αγώνες που πήγαιναν στην παράταση: «Ξαφνικός – πολιτικός εδώ- θάνατος».

Με την ευκαιρία άκουσα κάτι ψιθύρους στους διαδρόμους για το φαινόμενο της προβληματικής λειτουργίας του κεντρικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ψιθύρους του τύπου «παλαιότερα δεν υπήρχε τέτοια ασυνεννοησία και έλλειψη συντονισμού» και «τώρα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει» και άλλα παρόμοια.

Δεν ξέρω πώς, αλλά όλα αυτά συμπίπτουν με κάποιες φήμες περί αλλαγών ΚΑΙ στο Μαξίμου μετά τις ευρωεκλογές. Κάτι για επιστροφές, εφόσον αποφευχθούν (δικαστικές) «καταστροφές», κυκλοφορεί…

Θα έχει ενδιαφέρον…

Λοβέρδος σε ρόλο ρυθμιστή

Μεγάλο θέμα συζήτησης – και ανάλυσης – σε τρία κομματικά επιτελεία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι κάνει κόμμα και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές.

Βλέπετε, δεν είναι απλό.

Διότι μπορεί οι εκτιμήσεις να είναι ότι δεν έχει και πολλές πιθανότητες (με τα σημερινά δεδομένα πάντα) να περάσει το όριο του 3% και να μπει στην ευρωβουλή, αλλά το ενδιαφέρον και η κουβέντα δεν σταματά εκεί.

Πρώτον διότι έχει σημασία εάν το κόμμα Λοβέρδου θα δώσει διέξοδο σε απογοητευμένους δεξιούς να εκφράσουν τη δυσφορία τους με μεγαλύτερη άνεση…

Κι έτσι να χάσει καμιά μονάδα η ΝΔ – όσο αυτό έχει σημασία για τη μάχη των εντυπώσεων, βέβαια.

Δεύτερον, διότι ο Λοβέρδος μπορεί να είναι ο ρυθμιστής για τη δεύτερη θέση των ευρωεκλογών.

Αν λειτουργήσει για παράδειγμα ως «ανάχωμα» για να μην πάνε δυσαρεστημένοι δεξιοί στο ΠΑΣΟΚ, αυτό ευνοεί προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ και μειώνει τις ελπίδες της Χαριλάου Τρικούπη να εισπράξει φθορά από τον Μητσοτάκη. Ειδικά αν η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κριθεί στον πόντο, που λέμε.

Ο γρίφος «Νίνα»

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, αρχίζει να… «μαζεύει» το θέμα των διαφωνιών με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και να μικραίνει την περίμετρο των προβλημάτων σε αυτό το θέμα.

Για παράδειγμα η Αθηνά Λινού που ήταν από τις… «υποψήφιες» να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, εμφανίζεται τώρα έτοιμη να ακολουθήσει τη θέση του κόμματος.

Κάποια ανησυχία υπάρχει βέβαια και για τους Σαρακιώτη και Μεϊκόπουλο, αλλά γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί η κατάσταση.

Εκείνη που προκαλεί τις πιο μεγάλες υποψίες στην Κουμουνδούρου για διαφοροποίηση είναι η Νίνα η Κασιμάτη. Η οποία έχει δείξει, λένε όσοι την γνωρίζουν καλά, ότι μπορεί να φτάσει στα άκρα. Αν και τα άκρα δεν είναι να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ – αυτό είναι ανύπαρκτο σενάριο…

Αλλά η Νίνα έχει άριστες σχέσεις με την εκκλησία – κάπως έτσι την πλήρωσε ο Ραγκούσης εδώ που τα λέμε – με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!

Δίλημμα

Στο ΠΑΣΟΚ οι διαφωνούντες επιμένουν να μη συντάσσονται με την επίσημη γραμμή.

Και ειδικά για την Ευαγγελία τη Λιακούλη, το θέμα είναι τι θα γίνει εάν καταψηφίσει – που θα καταψηφίσει – σχετικά με την παραμονή της ή όχι στη θέση της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αν ο Νίκος Ανδρουλάκης την απομακρύνει, τότε θα πρέπει αν εκλεγεί άλλος ή άλλη στη θέση της. Αλλά θα ψηφίσουν οι βουλευτές. Κι αυτό ίσως δεν (θα) είναι τόσο καλό για τη Χαριλάου Τρικούπη, λένε κάποιοι…

Διαβάστε επίσης:

Ο χουβαρντάς Δούκας των Αθηνών, η βόμβα Μιλένας και η ιδέα της αποχώρησης ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική και η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα μείζονα  

Οι συγκλίσεις Κασσελάκη – Δένδια, το γεύμα στην Αθηναϊκή Λέσχη και οι δεκαπέντε διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ για τον γάμο

Τα τρία μέτωπα που φοβίζουν την κυβέρνηση, οι υφυπουργοί που δεν θέλουν… γάμο και η «σοσιαλιστική» επαφή Κασσελάκη με Bierdon

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09