search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:23
MENU CLOSE

Κίνα: Εμφανίστηκε μετά από ένα χρόνο για να… παραιτηθεί ο τραπεζίτης Μπάο Φαν

02.02.2024 18:18
bao fan kinezow trapezits – new

Εξαφανισμένος από δημόσιες εμφανίσεις ήταν για τον προηγούμενο χρόνο ο Κινέζος τραπεζίτης Μπάο Φαν, ο οποίος εμφανίστηκε και παραιτήθηκε από όλους τους ρόλους στην εταιρεία του, την China Renaissance Holdings.


Η τράπεζα διευκρίνισε ότι ο Μπάο παραιτήθηκε «για λόγους υγείας και για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις οικογενειακές του υποθέσεις»..

Η ανεξήγητη εξαφάνιση του Μπάο τον περασμένο Φεβρουάριο σόκαρε την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα της Κίνας. Λίγες ημέρες αργότερα, η China Renaissance δήλωσε ότι ο τραπεζίτης συνεργαζόταν με τις αρχές (δεν ανέφερε ποιες) που διενεργούσαν έρευνα.

Στην τελευταία της αναφορά προς τις εποπτικές αρχές, η εταιρεία δήλωσε ότι ο συνιδρυτής, Σι Γι Τζινγκ, θα αναλάβει τα πιο σημαντικά αξιώματα που κατείχε ο Μπάο. Προσθέτει ότι «δεν έχει καμία διαφωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα σχετικά με την παραίτησή του που πρέπει να τεθεί υπόψη των μετόχων».

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Μπάο.

Ο Μπάο ήταν ένας από τους πιο προβεβλημένους τραπεζίτες της Κίνας με πελατολόγιο που περιλάμβανε τους διαδικτυακούς γίγαντες Tencent, Alibaba και Baidu.

Η εξαφάνισή του ήρθε στο πλαίσιο της καταστολής των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας από τις κινεζικές αρχές, αναφέρει το BBC.

Στα τέλη του 2020, ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, επίσης σταμάτησε τις δημόσιες εμφανίσεις για τρεις μήνες, έπειτα από επικριτικά σχόλια για τις ρυθμιστικές αρχές της αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Neuralink: Πάνω από 1.500 ζώα πέθαναν στο εργαστήριο του Έλον Μασκ – Μαϊμούδες υπέστησαν «ακραίο πόνο»

Χιλιάδες μακάκοι έκαναν… επιδρομή σε πόλη της Ταϊλάνδης (Photos)

Αστεροειδής στο μέγεθος του… Empire State Building περνά «ξυστά» από τη Γη (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 13:20