search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:29
MENU CLOSE

Neuralink: Πάνω από 1.500 ζώα πέθαναν στο εργαστήριο του Έλον Μασκ – Μαϊμούδες υπέστησαν «ακραίο πόνο»

02.02.2024 17:09
neuralink mask

Φρικιαστικά πειράματα διενεργήθηκαν σε ζώα σε εργαστήρια της Neuralink του Έλον Μασκ, μεταξύ αυτών η διάνοιξη οπών στα κεφάλια πιθήκων και το γέμισμα τους με κόλλα, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.com.

Σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν από το Πανεπιστήμιο του Ντέιβις της Καλιφόρνια, το οποίο συνεργάστηκε με τη Neuralink σε δοκιμές για τρία χρόνια από το 2017 έως το 2020, δείχνουν ότι οι πίθηκοι υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις στο κρανίο τους έως και 10 φορές ο καθένας πριν τους κάνουν ευθανασία.

Χειρουργοί τρυπούσαν τα κρανία τους και προσαρτούσαν εμφυτεύματα στον εγκέφαλό τους, αλλά δεν ταίριαζαν σωστά – που σημαίνει ότι προεξείχαν έξω, όπως αποκαλύπτει ο φάκελος.

Τα ιατρικά ιστορικά για τους θανάτους αποκαλύπτουν ότι μέλη μαϊμούδων ακρωτηριάστηκαν και τα ζώα τελικά θανατώθηκαν ύστερα από επανειλημμένους εμετούς και επεισόδια διάρροιας.

Συνολικά, η Neuralink έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.500 ζώα, συμπεριλαμβανομένων προβάτων και γουρουνιών, σε πειράματα για ένα τσιπ που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές συσκευές με το μυαλό τους.

Τα έγγραφα ελήφθησαν από την Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική, μια ομάδα εκστρατείας, η οποία δήλωσε ότι οι μαϊμούδες υπέστησαν «ακραίο πόνο» κατά τη διάρκεια μιας «συστηματικής περιφρόνησης» για τη ζωή τους.

Η PCRM είπε ότι το κοινό θα πρέπει να είναι επιφυλακτικό σχετικά με τους ισχυρισμούς του Μασκ, του ιδρυτή της Tesla και της SpaceX, ο οποίος καυχήθηκε αυτή την εβδομάδα: «Φανταστείτε αν ο Στίβεν Χόκινγκ μπορούσε να επικοινωνήσει πιο γρήγορα από έναν δακτυλογράφο ή έναν υπεύθυνο δημοπρασιών. Αυτός είναι ο στόχος», τόνισε.

Τον περασμένο μήνα είπε ότι ο Neuralink εξέταζε τετραπληγικούς κάτω των 40 ετών για να συμμετάσχουν σε δοκιμές σε ανθρώπους, όπου ένας χειρουργός αφαιρούσε μέρος του κρανίου τους ώστε να εμφυτεύσει 64 νήματα με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο.

Σε μια δήλωση στη DailyMail.com, η PCRM είπε ότι ο Μασκ είχε «μακρύ ιστορικό παραπλάνησης του κοινού σχετικά με τις υποτιθέμενες εξελίξεις της Neuralink».

Η δήλωση αναφέρει: «Η Neuralink έχει ένα ιστορικό διεξαγωγής περιττών πειραμάτων σε πιθήκους, χοίρους, πρόβατα και άλλα ζώα που εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια της συσκευής της.

Ως εκ τούτου, το κοινό θα πρέπει να συνεχίσει να είναι δύσπιστο για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα οποιασδήποτε συσκευής που παράγεται από τη Neuralink».

Η δήλωση πρόσθεσε ότι «οι πραγματικές προθέσεις του Μασκ για τη Neuralink είναι ανησυχητικά σαφείς: Έχει πει επανειλημμένα ότι ο στόχος της εταιρείας είναι “να επιτύχει μια συμβίωση με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δεν είναι απαραίτητα σύμφωνη με την ανάπτυξη θεραπειών για ασθενείς».

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες μακάκοι έκαναν… επιδρομή σε πόλη της Ταϊλάνδης (Photos)

Αυτό είναι το πιο σπάνιο διαβατήριο στον κόσμο

Βλαντίμιρ Πούτιν: Συνάντηση με τον Ερντογάν στην Τουρκία – Στην ατζέντα η Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34