search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:25
MENU CLOSE

Συνάντηση Δούκα με Χαρίτση και Ηλιόπουλο: Η επικοινωνία θα συνεχιστεί, συζήτηση και για ΚΕΔΕ

06.02.2024 18:13
doukas-xaritsis-iliopoulos

Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα είχαν ο πρόεδρος της ΚΟ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χάριτσης και Νάσος Ηλιόπουλος.

Η συνάντηση, εν μέσω συζητήσεων στο δημόσιο διάλογο για την ανάγκη ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και αφορούσε, σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς, τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

Υπήρξε ενημέρωση για την ανάγκη μιας δημοκρατικής και ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης που θα ακολουθήσει προοδευτικές πολιτικές. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε το πώς μπορεί αυτή η ανάγκη να εκφραστεί και στις εκλογές της ΚΕΔΕ. Και οι δύο πλευρες συμφώνησαν η επικοινωνία να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι από την Νέα Αριστερά επισήμαναν νωρίτερα ότι εξ αρχής, είναι ανοιχτοί στον διάλογο με δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του ανέφερε πως «μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Αριστερά που συμμερίζονται όσα εμείς θεωρούμε κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους». Με τον Αλέξη Χαρίτση να απαντά: «Σε καμία περίπτωση δεν μας αφήνει αδιάφορους η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της αριστεράς και της κεντροαριστεράς», συμπληρώνοντας πως αυτή πρέπει να γίνει με σοβαρούς προγραμματικούς όρους.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα που σχολιάζουν την κοινή εκδήλωση Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη «Απέναντι στον Μητσοτάκη» πηγές της Νέας Αριστεράς ανέφεραν:

«Η Νέα Αριστερά προσκλήθηκε στην εν λόγω εκδήλωση υπό την αιγίδα της Εφημερίδας των Συντακτών. Ανταποκριθήκαμε θετικά, καθώς είμαστε πάντα ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο, ιδίως όταν αφορά το μέλλον του ευρύτερου χώρου», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, υπογραμμίζοντας ότι «η συγκρότηση της Νέας Αριστεράς άλλωστε έγινε αναγνωρίζοντας το κενό εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από την πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, θέση πήρε και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε:

«Αν κάποιοι ονειρεύονται μικροφιλοδοξίες προσωπικές ή αμφισβητήσεις, τουλάχιστον δεν θα τις βρουν σε εμένα», είπε αρχικά ο Μανώλης Χριστοδουλάκης για να συμπληρώσει: «την Παρασκευή μιλάω σε μια εκδήλωση για τη βία και την άλλη Τρίτη στην εκδήλωση που διοργανώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Είμαι και εγώ μεταξύ άλλων προσκεκλημένος ομιλητής για να διατυπώσω τις θέσεις τις δικές μου, του κόμματος και του προέδρου για ένα θέμα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στη δημόσια συζήτηση».

«Θεωρώ ότι είναι καλό να συζητάμε ειδικά σε μια συγκυρία που ο προοδευτικός χώρος φαίνεται ότι δεν έχει ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ. Ο καθένας υπό τη δική του σκοπιά, γιατί εγώ θεωρώ ότι αυτή η αντιπρόταση πρέπει να διαμορφωθεί με την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ με βήμα τις επόμενες ευρωεκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Νίκου Ανδρουλάκη: Επτά προτάσεις για την στήριξη των αγροτών

«Βολές» Νίκου Παππά κατά Διονύση Τεμπονέρα για την κοινή εμφάνιση με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη

Κασσελάκης για Τέμπη: Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλήθεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15