search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:04
MENU CLOSE

«Δεκατιανοί»: Καμία ντροπή δεν είναι ενημέρωση – Ενημέρωση για τρίχες και όχι για την ουσία (video)

07.02.2024 11:21
melissokomos_skai_new

Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν ο μελισσοκόμος Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος από την Καρδίτσα, ο καταρτισμένος ξωμάχος, ήταν καλοκουρεμένος, με χωρίστρα στα μαλλιά ή με τζέλ, όπως για παράδειγμα τα μαλλιά των Γιάννη Πιτταρά και Γιώργου Γρηγοριάδη οι οποίοι ζήτησαν να μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ.

Δεν γνωρίζουμε και δεν αφορούν κανέναν, τους λόγους εκείνους για τους οποίους ο νεαρός μελισσοκόμος επέλεξε να έχει τα μαλλιά του ράστα. Δεν μας πέφτει λόγος.

Στην τηλεόραση όμως των επιδερμικών προσεγγίσεων, του ψεκάστε-σκουπίστε-τηλεθέαση, το ασυνήθιστο -που ίσως για κάποιος φαντάζει γραφικό- είναι αυτό που «πουλάει».

Οι συντελεστές της εκπομπής πιθανόν δεν περίμεναν ότι στη ζωντανή σύνδεση με τον μελισσοκαλλιεργητή – μελισσοπαραγωγό, τον οποίο παρουσίασαν πως πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις των αγροτών με τον ανεξήγητο χαρακτηρισμό «εναλλακτικό», θα είχε να αρθρώσει λόγο και δη συγκροτημένο.

Μάλλον αιφνιδιάστηκαν όταν ο Γιαννακόπουλος -χαβαλέδες των σόσιαλ μίντια αποκάλεσαν «Μπομπ Μάρλεϊ του Γοργοποτάμου»- μίλησε αναλυτικά για τα αιτήματα του κλάδου ζητώντας να σταματήσει η χώρα μας να εισάγει νοθευμένο μέλι μετά λόγου γνώσεως και επιχειρήματα , ήρεμο- σταθερό- τόνο φωνής και προσωπικό πολιτισμό που «φώναζε».

Προφανώς για τους  συντελεστές της εκπομπής ζητούμενο ήταν να γίνει κουβέντα για τα μαλλιά του Γιαννακόπολου περισσότερο- για τρίχες δηλαδή-  παρά για τους λόγους που τον ανάγκασαν να «κατέβει» στους δρόμους και να διαδηλώνει, μαζί με άλλους αγρότες.  Να  γίνει ντόρος, να κάνει τηλεθέαση η εκπομπή μάλλον με τρίχες παρά  για να μάθουν δυο πράγματα οι τηλεθεατές για τους λόγους που βγάλαν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες.

Ο Γιαννακόπουλος στο μεταξύ «έπαιξε» με τους κανόνες του τηλεοπτικού παιχνιδιού. Βγήκε να μιλήσει για τα προβλήματα των αγροτών και του επαγγέλματος του και σε άλλες εκπομπές, πριν από τους «Δεκατιανούς». Πλην όμως σε εκείνες, όπως είπε ο ίδιος, δεν τον άφηναν να μιλήσει.

Ο Γιαννακόπουλος αντέστρεψε τους κανόνες. Εκμεταλλεύτηκε την τηλεόραση και δεν της επέτρεψε- με ευγένεια- να τον εκμεταλλευτεί για κάποια ψιχία τηλεθέασης.

Στην εκπομπή «Δεκατιανοί» ο ένας εκ των παρουσιαστών τον διέκοψε– ευγενικά μεν- για να τον ρωτήσει στα ξεκούδουνα και ανερυθρίαστα αν «πίσω από αυτή την κώμη κρύβεται μια μικρή ιστορία. Γιατί έχετε γίνει… είστε μια χαρακτηριστική φιγούρα του αγροτικού κινήματος». Στιγμές νωρίτερα η κάμερα «πιάνει» τον δημοσιογράφο να στρέψει το κεφάλι του προς  αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της γιγαντοοθόνης της εκπομπής, σαν κάποιος να του έκανε νοήματα για να πει κάτι πολύ συγκεκριμένο, όπως φάνηκε στην συνέχεια.

Ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος, αντιπαρήλθε με ευγένεια την χαμερπή ερώτηση. «Κύριε Γρηγοριάδη επειδή έχω καταλάβει ότι ο δημοσιογραφικός χρόνος είναι πολύτιμος, νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να μιλήσουμε για τα πράγματα και τους  λόγους που είμαι εδώ» με τον δημοσιογράφο να ψελλίζει  εμφανώς αμήχανα «Αλίμονο». Και πράγματι. Εκείνη την στιγμή ασυναίσθητα ο παρουσιαστής με μια λέξη είπε μια μεγάλη αλήθεια: Αλίμονο στην ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπούκικη επίθεση Μαρκόπουλου κατά Καλογεροπούλου σε εκπομπή: «Δημοσιογράφος δεν είσαι, γιουσουφάκι είσαι» (Video)

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με επιστολές του ζεύγους Έλγιν

Πρώτη σε τηλεθέαση η «Γη της ελιάς» με το «Ράδιο αρβύλα» στο κατόπι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:59