search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:59
MENU CLOSE

Νέο κονβόι με πυρομαχικά στην Ουκρανία – Βουλγαρικές νταλίκες «φυγαδεύουν» στρατιωτικό υλικό από τα Ιωάννινα

09.02.2024 21:09
konvoi-giannena-1

Επιχείρηση μεταφοράς πυρομαχικών από στρατιωτικές αποθήκες στο Πετσάλι Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί. Κονβόι από νταλίκες με πινακίδες από τη Βουλγαρία διέσχισε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Epiruspost, πάνω από είκοσι νταλίκες που είχαν φτάσει το τελευταίο διήμερο, με τη συνοδεία περιπολικών και συμβατικών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, διέσχισαν όλο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και εισήλθαν στην Εγνατία.

Σημειώνεται ότι οι νταλίκες ανήκουν σε εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία που ειδικεύεται στην μεταφορά πυρομαχικών και εκρηκτικών και διαθέτει στη χώρα την μεγαλύτερη αποθήκη για τέτοιο υλικό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ίσως ο στόχος να ήταν η επιχείρηση να μείνει μυστική, ωστόσο το κονβόι τράβηξε την προσοχή των πολιτών. Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο φορτώθηκε πολεμικό υλικό από στρατιωτικές αποθήκες της περιοχής όπως είναι άγνωστος ο τελικός προορισμός των πυρομαχικών, ωστόσο πληροφορίες θέλουν το υλικό αυτό να καταλήγει στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Τέλος οι Αλκυονίδες, έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τη μίνι κακοκαιρία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές και προειδοποιούν με μπλακ άουτ

Εύβοια: Εργατικό δυστύχημα στο Βασιλικό – Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:57