search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:06
MENU CLOSE

Ήρθε η ώρα της Καμάλα Χάρις; – Δηλώνει έτοιμη να «υπηρετήσει» εν μέσω αντιδράσεων για την ηλικία Μπάιντεν

12.02.2024 21:54
kamala harris

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις δήλωσε έτοιμη να υπηρετήσει ως ηγέτης, σε συνέντευξη της Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, την ώρα που η συζήτηση και οι ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν ενταθεί ενόψει των εκλογών.

Η 59χρονη Χάρις βρίσκεται και εκείνη υπό συνεχή έλεγχο για τις δικές της ικανότητες ως η πρώτη στη σειρά για την προεδρία σε περίπτωση που ο Δημοκρατικός Μπάιντεν, 81 ετών, κριθεί ανίκανος ή παραιτηθεί.

«Είμαι έτοιμη να υπηρετήσω. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», είπε η Χάρις στην εφημερίδα όταν ρωτήθηκε εάν οι ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία του Μπάιντεν σήμαιναν ότι πρέπει να τους πείσει για τα διαπιστευτήριά της.

Όλοι όσοι τη βλέπουν στη δουλειά «φεύγουν έχοντας πλήρη επίγνωση της ικανότητάς μου να ηγούμαι», είπε η Χάρις, η πρώτη Μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η συνέντευξη διεξήχθη δύο ημέρες πριν από μια αποκαλυπτική έκθεση ειδικού εισαγγελέα που παρουσίαζε τον Μπάιντεν ως ηλικιωμένο και ξεχασιάρη.

Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Μπάιντεν ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες, καθώς τον χαρακτήριζε «καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άνδρα με κακή μνήμη».

Ο Λευκός Οίκος ανταπέδωσε σκληρά το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι ο Χουρ πήρε συνέντευξη από τον Μπάιντεν όταν δεχόταν έντονες πιέσεις την ημέρα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χάρις τάχθηκε επίσης υπέρ του Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα ως «πολιτικά υποκινούμενη».

Η Χάρις έχει αναλάβει έναν αυξημένο ρόλο στην εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν, εστιάζοντας σε θέματα όπως οι αμβλώσεις, ενόψει της ψηφοφορίας του Νοεμβρίου στην οποία αναμένεται να αντιμετωπίσει μια ρεβάνς με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν στοχοποιήσει συχνά την Χάρις και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πρώην γερουσιαστής από την Καλιφόρνια έχει χαμηλά ποσοστά αποδοχής, όπως ο ίδιος ο Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Με…χαμόγελα η συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον Χαβιέρ Μιλέι (Photos)

Γάζα: Ανησυχία για την πιθανή επιχείρηση – «σκούπα» στη Ράφα – Να απομακρυνθούν οι άμαχοι ζητά το Ισραήλ από τον ΟΗΕ

Αλλαγή των προτεραιοτήτων: Η Ρωσία δεν θεωρείται πλέον ως η κορυφαία απειλή από τους Γερμανούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:00