search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:04
MENU CLOSE

Πάνος Βλάχος: Τον στηρίζει η ελληνική showbiz – «Θα καταργήσουμε κάθε έννοια ελευθερίας λόγου» (Videos)

13.02.2024 21:54
vlaxos-new

Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι ο Πάνος Βλάχος, καθώς αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένας στίχος σε τραγούδι του, ο οποίος αναφέρει «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητά επι της ουσίας μια συγγνώμη από τον ηθοποιό. Ο Πάνος Βλάχος με τη σειρά του είχε ανεβάσει και αυτός ένα σχετικό post που έλεγε: «Οι στίχοι και η Τέχνη μου δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτιρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά».

Την ίδια στιγμή, ο Άρης Πορτοσάλτε προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Πάνου Βλάχου.

«Δεν υπάρχει χιούμορ με προτροπή σε φόνο. Ούτε και διάλογος με υποκινητή της βίας. Τα περαιτέρω ενώπιον της Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Πορτοσάλτε.

Ο ηθοποιός βρέθηκε μπροστά από την κάμερα του ANT1 και δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. «Δεν θέλω να πω κάτι σήμερα, να είστε καλά. Μη σας ταλαιπωρώ. Αν έχετε την καλοσύνη να το σεβαστείτε. Μόνο αυτό. Καλό βράδυ και συγγνώμη που περιμένατε εμένα. Να είστε καλά, γεια σας» ειπε ευγενικά ο ηθοποιός στον δημοσιογράφο που τον περίμενε.

Αφροδίτη Μάνου: «Γέλασα πολύ»

Η στιχουργός Αφροδίτη Μάνου, σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Πρωινό Σουσου», είπε: «Νομίζω θα του περάσει και του κύριου Πορτοσάλτε και θα τελειώσει το θέμα εκεί. Όπως και ο Υπουργός δήλωσε ότι δε πρόκειται να κάνει μήνυση, νομίζω το ίδιο θα κάνει και ο κύριος Πορτοσάλτε. Το βρίσκω τεράστια υπερβολή. Είναι σημείο των καιρών. Δεν ξέρω αν είναι θέμα βρασμού ή ωρίμου σκέψεως, αλλά πιστεύω θα επικρατήσει η λογική. Εγώ το στιχάκι αυτό δε το βρήκα καθόλου υπερβολικό και γέλασα κιόλας. Είναι αυτό που λέμε ότι τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό που λέμε πολλοί άνθρωποι για πολλούς άλλους κάθε μέρα. Γέλασα πολύ με την ομοιοκαταληξία βάλτε- Πορτοσάλτε. Ομολογώ ότι γέλασα πολύ με αυτό και καθόλου δεν παρακινήθηκα σε δολοφονική δράση. Καθόλου. Ενα αστείο θεώρησα πως είναι».

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Να σας φέρω τα τραγούδια του Πανούση να του κάνουμε μετά θάνατον αγωγές» 

Στη «Super Κατερίνα», ο Ανδρέας Μικρούτσικος σχολίασε: «Με τίποτα δεν το πήρα ως προτροπή σε φόνο. Είναι άνω ποταμών, να το παίρνεις και να το ψυρίζεις εκεί. Αν πω σε κάποιον να πέσει στο γκρεμό, σημαίνει ότι είναι προτροπή σε φόνο. Εγώ παίρνω αυτό που του καταμαρτυρούν. Είναι αφελές. Με θεωρούν δηλαδή βλάκα, επειδή είπε “βάλε σ’ έναν σάκο”, προτείνουμε να τον εκτελέσουν; Να το εισπράξουν ως ένα είδος υποτιμητικής κριτικής, όχι απόπειρα για τη ζωή τους. Αν το λέγανε σε εμένα, θα θεωρούσα ότι με κριτικάρει με οξύτατο τρόπο και ότι είναι τοξικός αυτός που με κριτικάρει έτσι. Αλλά να λέω ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα, να πηγαίνω στην αστυνομία και να ζητάω την προστασία μου, θα έπρεπε να είμαι ή παρανοϊκός ή αφελής. Και οι δυο συγκεκριμένοι, ούτε παρανοϊκοί είναι, ούτε αφελείς, αλλά λαϊκίστικα πάνε να αρθρώσουν μια άμυνα. Τραγούδι ξέρετε τι είναι; Να σας φέρω τα τραγούδια του Πανούση να του κάνουμε και μετά θάνατον αγωγές; Θα καταργήσουμε κάθε έννοια ελευθερίας λόγου, θα κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα. Τρολ είναι κι αυτό. Όχι ότι αυτό είναι προτροπή να τους δολοφονήσουν. Πίστεψες εσύ ακούγοντάς το, ότι προτρέπει να τους δολοφονήσουν;».

Απόστολος Γκλέτσος: «Στο δικαστήριο θα ‘ρθω μάρτυρας» 

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε ο Απόστολος Γκλετσος ανέφερε: «Στο δικαστήριο για τον Πάνο Βλάχο, θα ‘ρθω μάρτυρας, Γεωργιάδη και Πορτοσάλτε, και θα φέρω όλα τα στοιχεία παρακίνησης της βίας από εσάς για πόσους και πόσους και πολλά άλλα. Άντε να σας δω πόσο μάγκες είστε. Ραντεβού».

Δανάη Μπάρκα: «Μου βγάζει θυμό για την πολιτική και τους πολιτικούς»

Μέσα από την εκπομπή της, η Δανάη Μπάρκα δήλωσε: «Είμαι ανισόρροπη αν πω ότι το θεωρώ λίγο υπερβολή; Μέχρι αυτό που άκουσα, οκ, δεν είναι ότι λέει σε κανέναν. Μου φάνηκε λίγο υπερβολή. Φυσικά και υπάρχουν όρια στη σάτιρα, αλλά στο συγκεκριμένο… Έχουν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα στην κοινωνία μας, και από πολιτικούς και γενικότερα… Εμένα πιο πολύ μου βγάζει θυμό για την πολιτική και τους πολιτικούς» είπε η Δανάη Μπάρκα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αρης Καβατζίκης. «Εγώ θεωρώ ότι η σάτιρα, είναι σάτιρα. Μου ακούστηκε πολύ σατιρικός ο στίχος. Δε ξέρω αν είμαι αφελής, αλλά εμένα το μυαλό μου δεν πήγε σε δολοφονία. Κατανοώ τον κύριο Γεωργιάδη, σε αυτά που γράφει αλλά δεν πήγε το μυαλό μου εμένα σε δολοφονία. Αφήνω απ’ έξω τον κύριο Πορτοσάλτε γιατί είναι άλλη κατηγορία ο δημοσιογράφος και άλλη ο πολιτικός. Ο κ. Γεωργιάδης, όσο τον έχουμε στο μυαλό μας, έχει ακούσει τα εξ αμάξης, του έχουν πει πάρα πολλά, αυτό εδώ ήταν και σάτιρα. Εμένα το μυαλό μου ακούγοντας τον στίχο και τον τρόπο που τραγούδησε, που μου έκανε σαν ρεμπέτικο, δε μου πήγε το μυαλό σε βιολογική εξόντωση. Το πρώτο άκουσμα εμένα δε μου βγάζει βιαιοπραγία και αφανισμό. Εμένα».

Κωνσταντίνος Καζάκος: «Η βία που έχει ασκήσει ο Γεωργιάδης είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που άσκησε ο Βλάχος»

«Η βία που έχει ασκήσει ο Γεωργιάδης είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που άσκησε ο Βλάχος. Ασχολούμαστε με βλακείες και αφήνουμε τα σημαντικά να περνάνε από μπροστά μας. Είναι γελοίο αυτό! Κρινόμαστε από αυτά που λέμε, από αυτά που κάνουν οι άλλοι, δεν κρύβονται. Δεν γίνεται να είσαι υπουργός και να είσαι στο απυρόβλητο. Θα έπρεπε σε αυτούς να πέφτει πρώτα ο πέλεκυς. Μιλάνε εκ του ασφαλούς όλοι αυτοί. Αυτό τους μάρανε, μια άποψη ενός καλλιτέχνη; Δεν κοιτάνε αυτά που έχουν κάνει;» είπε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στην κάμερα της εκπομπής «Fay’s Time».

Διαβάστε επίσης:

Βίκυ Καγιά για Αθηνά Οικονομάκου: «Είναι υπέροχο παιδί – Γιατί υπάρχει τέτοια ανθρωποφαγία;»

Η Κάιλι Μινόγκ θα λάβει το Global Icon Award των BRITs

Γιάννης Βούρος: Γιατί είπε «όχι» στον Ανδρέα Γεωργίου και τη «Γη της Ελιάς» – Τι επάγγελμα έκανε πριν γίνει ηθοποιός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:04